top of page
  • hej388

Den perfekta pizzabotten (plantbaserad utan gluten, mjölk, nötter, jäst eller ägg)

ÄNTLIGEN HAR JAG LYCKATS FÅ TILL DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN! Den är sådär perfekt seg i konsistensen med lite knaprigare kanter. Fri från gluten, mjölk, nötter, jäst, ägg och ägg. Snabb att slänga ihop, enkel att jobba med. Prova och njut!

DEN PERFEKTA PIZZABOTTEN 1 stor pizza 3 dl veg. mjölk ( ex havremjölk) 1 msk olivolja 1 msk fiberhusk 2 dl rismjöl + extra till utbaket 1,25 dl durramjöl 1/2 tsk salt (gärna himalaya/havssalt) Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rismjöl, durramjöl och salt. Häll därefter i olivolja och mjölk – elvispa direkt! Låt den stå och binda ihop sig i 15 minuter innan du tar fram en bakpappersklädd plåt, mjölar den och börjar trycka ut den med hjälp av dina händer till en platt botten. Baka den i ugnen i ca 12 minuter. Ta därefter ut den och bred på önskad topping och baka den igen i ca 10 minuter eller tills den har fått fin färg. Ta ut och njut!

909 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page