top of page
  • hej388

EN LITEN VÄN

Jösses vilka sköna vinterdagar det har varit, frostigt vitt överallt, varma färger på himlen när solen vaknar och en vindstilla kyla. Jag passar på att ta både promenad efter lämning av Jonathan på förskolan och vid hämtning. Love it! Barnen brukar dessutom oftast somna av våra rundor (speciellt de sträckor som jag medvetet kör vagnen i skogen för att det ska guppa lite extra) och sova en stund även efter vi kommit hem. Vilket just nu mer eller mindre är min enda tid till att jobba och gå igenom mailkorgen.

Idag på hemvägen från lämning gick jag förbi ett gäng skator som attackerade något som rörde sig på marken. Och efter att ha skrämt iväg dem fann jag en skadad, men levande fågel. Jag är en typisk person som har dragit med mig skadade djur hem som liten… Och den där instikten finns tydligen kvar. För efter att ha klurat på hur tusan jag skulle göra hämtade jag en hink (var som tur var bara 100 meter hemifrån och jag fick mig en skön löpspurt i de tio minusgraderna), la en gammal handduk i och gick hem med den. Så nu står den i vårt badrum. Vad jag ska göra med den exakt vet jag inte riktigt… Men att lämna den åt sitt öde i -10 grader var otänkbart. Jag har ingen aning om vilken art det är mer än att det är en rovfångel, på ca 25 cm, vass näbb, brun rygg och spräckligt bröst. Morfar och svärfar har via telefonen gissat på någon typ av hökunge. Kanske har jag någon fågelkunnig bland er? Den piggnade på aningen till ikväll så vi gick ut och testade om den kunde flyga, men utan resultat. Så imorgon får vi se om vingarna lyfter. Tills dess bor den i vårt badrum.

Förutom den oväntade lilla gästen så fick jag och Vivianna även besök av vår fantastiska vän Camilla – kombuchagudinnan bakom Kvillinges Ekologiska, som kom med ärt- och linssoppa och sin goda vattenkefir med smak av jordgubb. Vattenkefir är ett jäst vatten där miljoner nyttiga magbakterier har grotts fram, en grymt bra grej för våra tarmar! Himla mysig eftermiddag!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bình luận


bottom of page