top of page
  • hej388

FRUSNA FRUKTPINNAR

Jag tror vi alla känner i oss i det där spontana suget som får oss att vilja slita upp samtliga lådor och skåp i jakt efter socker? Oavsett hur nyttiga vi är och vill vara så tycks det komma, för vissa tätare än andra, och kräva en saftig muta i form av något onyttigt sött för att vända om… För min del slår det till när jag är som tröttast och inte har någon energi till att ställa mig i köket och börja tillverka något nyttigare alternativ. För sötsuget är ju inte dumt, det vet ju exakt när det ska invadera mitt huvud… Då handlar det om att överlista den där jäkla plågan och vara förberedd med ett försvar som inte kräver så mycket energi. Sätta hårt mot hårt. Lösningen? Frusna fruktpinnar. Pinnglass gjord av ekologisk frukt. Överraskande gott och stillande för suget! För att inte tala om hur enkelt (och billigt) det är att förbereda. Dessa kommer agera glasspinnar hemma hos oss för vår son! Med gott samvete kan man då låta barnen äta ”glass” varje dag. (: Man kan variera dem i en oändlighet, men för er som ännu inte fått semester utan behöver dra till drastiska åtgärder. Detta är vad ni behöver:

FRUSNA FRUKTPINNAR Banan eller kiwi Grillpinnar (eller i mitt fall har jag snott med mig några extra kinapinnar från sushihaket)

 Skär bananen i tu eller skiva kiwin i ca 1 cm tjocka skivor. Skär grillpinnen/ätpinnen i tu så att det blir två stycken pinnar. Trä försiktigt in pinnen i mitten av frukten, lägg på tallrik och frys i minst 5 timmar. Perfekt att fylla upp frysen med!


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page