top of page
  • hej388

Gör din egen naturliga vätskeersättning

– Inlägget innehåller annonslänkar från Bodystore så att du enkelt ska hitta ingredienserna i receptet –

Idag tänkte jag tipsa om hur vi slipper vätskebrist trots konstant värmepåslag och långa löprundor (min marathonträning är i full gång). Jag tänker bjuda på mitt dunderrecept av vätskeersättning som du enkelt och billigt gör själv hemma i ditt kök!

Smälter ni också bort en aning under denna intensiva sommarhetta? Vi med! Här hemma går vi i bad- eller underkläder dagarna i ända, försöker hålla oss i skuggan, vila och lyssna in kroppens behov mer än någonsin. Jag älskar sommaren, men det känns onekligen att min nordiska kropp inte är van vid detta konstanta värmepåslag som detta år kom med och kräver mer omsorg än någonsin. Att svettas dagarna i ända gör att vi inte bara förlorar stora mängder vätska utan också stora mängder mineraler, vilket resulterar i en kropp i obalans som saknar viktiga ämnen att hålla kroppen i full funktion. Vanliga symptom är då huvudvärk, trötthet, irritationskänslighet och ökad hunger med mera. Därför det otroligt viktigt att fylla på kroppen på med vätska och mineraler under dagen. Genom att dricka vatten regelbundet men också boosta med vätskeersättning. Detta gör du enkelt och billigt genom att strunta i att köpa dyr vätskeersättning fylld med dåliga tillsatsämnen och sockerarter – för att istället göra din egen.

Mitt absolut bästa tips är att göra sin egen vätskeersättning av mitt absoluta favoritsalt Celtic Sea Salt som du hittar här (finmalet) och här (som grovmalet) på Bodystore. Har ni inte redan det i ert kök så införskaffa det bums! Det använder jag i all min matlagning och såklart även i min vätskeersättning! Celtic Sea salt anses vara ett av världens absolut finaste salter, är helt oraffinierat, proppat med mineraler och innehåller enbart 34% natrium. Citron pressar jag i för att fylla på med c-vitmanin. Och så vatten för att fylla på med vätska och göra det enkelt att få i sig alla ämnen. Jag slukar en hel sådan här en gång om dagen under riktigt varma dagar – och två gånger om jag utfört fysisk träning. Gör gärna en kanna som står i kylskåpet, redo att klunkas av hela familjen (obs! ej av barn under ett år).


NATURLIG VÄTSKEERSÄTTNING 1 liter 1/2 liter kallt vatten 1/2 liter uppkokat vatten 1/2 ekologisk citron 1/2 tsk Celtic sea salt (finns här)Koka upp det vatten som ska vara varmt i blandningen (använd kastrull + spis eller vattenkokare –ej varmt vatten från kranen! Häll sedan i det varma vattnet i en tillbringare, pressa i saften från din citronhalva och lägg sedan i den i vattnet, häll i saltet från Celtic sea salt, blanda runt med en sked och häll i det kalla vattnet. Klart!

467 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Acaibowl

1 Comment


Maria Hjortman
Maria Hjortman
Dec 09, 2021

Saknar själva receptet i receptet,mängden salt i förhållande till mängden vatten. Tack!

Like
bottom of page