top of page
  • hej388

Italiensk paj (lchf)

Idag är en sådan dag där allt har gått i ett. Vi hann knappt slänga i oss vår chiapudding med hallon till frukost innan våra fina vänner Emil och Anna knackade på dörren. Anna är en nyfunnen vän som tog kontakt med mig på facebook för ett par månader sedan efter att ha insett att vi båda delade väldigt många intressen, bodde i samma stad och dessutom hade varsin son med tre veckors mellanrum. Vi sågs och klickade direkt. Hon är en sådan vän som man enkelt kan spendera sex timmar tillsammans med utan att förstå vart tiden tog vägen, vilket vi ofta gör. Så vi pratade på, åt, tog promenad och fortsatte prata och vips så var klockan 16. Jonathan och jag tog därefter ytterligare en promenad, jag bara älskar denna del av årstiden då allt står i blom och de stunder jag känner mig lite extra trött eller stressad tar jag på oss och går ut en sväng. Det ger så mycket energi och lugn i sinnet. På vägen hem gick vi förbi produktionslokalen där vi stannade, jag packade ihop ett par beställningar och Jonathan lekte av sig. Ikväll har vi haft en mysmiddag, jag och min lilla familj. Dagens lunch var så god att jag var tvungen att bjuda Simon på resten -den blev väldigt uppskattad och ska göras om nästa vecka!

Det för oss in på mat, och i synnerhet PAJ. Även paj är en sådan sak som är så enkel att slänga ihop när man har brist på matfantasi, bara använd det som finns i kylskåpet. Det är också toppen att det går att förbereda och det uppskattas ofta av de små. Idag bjöd jag på en paj gjord av vad jag igår hittade i mitt kylskåp, jag kallar den lite tjusigt för Italiensk paj. I detta inlägg finner ni mitt geniala pajskalsrecept (som naturligtvis är glutenfritt). Det räknas som LCHF, är enkelt att göra och smakar jättegott!

Under följer även receptet på äggstanningen + innehållet i min italienska paj, vilket även den är LCHF. Jag försöker göra ett lite förtydligande av kostbenämning genom att skriva ut det, personligen så blandar jag de olika kosthållningarna och min fokus är att det jag lagar ska innehålla bra energi för vår kropp. Denna paj är laddad med bra energi… och smakar underbart! Den är mild i sin smak och man kan med fördel lägga en klick creme fraiche och röd pesto på toppen! Jag gjorde en god paleo coleslaw till, recept kommer, för den är supersmarrig! PAJSKAL 3 dl mandelmjöl (eller hälften mandelmjöl + hälften valfritt mjöl) 1/2 dl skalade sesamfrön 1 msk fiberhusk 50 g kokosolja (eller smör, jag älskar smör!) 1 tsk salt 1 ägg 1 dl riven ost

Lägg mandelmjölet och sesamfrön i en mixer och mixa en stund. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en degform, nagga med en gaffel och ställ i kylen för vila i ca 30 min. Förgrädda sedan skalet i 175 grader i ca 10 min.

ÄGGSTANNING 4 ägg 2 dl grädde 1,5 dl riven ost 1 dl creme fraiche 2 tsk örtsalt 1 tsk torkad oregano 1 krm vitpeppar

– Mixa alla ingredienser med en stavmixer och låt vila i en skål.

ITALIENSK FYLLNING 600 gram mozzarella 100 gram kalkonskivor/lufttorkad skinka 8 soltorkade tomater 1/2 purjolök Ställ ugnen på 175 grader. Hacka mozzarella, kalkonskivor/lufttorkad skinka, soltorkade tomater och purjolöken. Bred ut över pajbotten. Häll på äggstanningen och ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i 40 minuter eller tills den fått färg. Voila!


88 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page