top of page
  • hej388

JULKÄNSLA & BIODEJT

Imorse föll de första snöflingorna hos oss, så vi spelade juliga barnsånger och pratade om tomten. Vi pratar en hel del om att det är många familjer närmare än vi tror som inte har den möjligheten att få fira jul med allt vad det innebär för oss (klappar och julmat) och bollade idéer om hur vi kan göra för att hjälpa till. Barnen är ju fortfarande väldigt små, men jag tycker det är viktigt att från start öppna upp för hur olika förutsättningar vi människor har. För att skapa ett viktigt perspektiv på och tacksamhet inför det vi själva har och lätt tar för givet, samt att göra det till en naturlig önskan att vilja hjälpa och dela med sig. Men jag upplever att det inte alltid så lätt att veta hur man kan hjälpa och vart man kan vända sig. I Florida är mina familjemedlemmar involverade i kyrkans öppna kök som serverar fri middagsmat en gång vi veckan till hemlösa och familjer som har det mindre bra ställt, där de en gång i månaden volentärarbetar med att servera maten och diska upp. Likaså har vi varit där thankgiving och jul, samt köpt julklappar och mat till extra utsatta familjer. Men här hemma är jag mindre medveten om vart man ska vända sig, det blir nästkommande veckors uppgift – att försöka ta reda på hur vi kan ge en hjälpande hand där det behövs lite extra i jul!

Tänk att det på lördag bara är en månad kvar till julafton, så mysigt! I helgen som kommer tänkte jag börja smyga fram lite adventsljusstakar och julgardiner.

Helgen som var blev en fixarhelg hemma som igår avslutades med biodejt. Simon och jag har satt som mål att varannan vecka ordna barnvakt ett par timmar för att kunna spendera tid ihop, för att catcha up och ge varandra tid. Igår var det min pappa och fru som fick finbesök av våra små älsklingsvildar medan vi gick ut och käkade söndagslunch och såg på Bohemian Rhapsody – filmen om Queen. Och gud så bra den var! Rami Malek spelade Freddie Mercury så bra att jag fick gåshud. Jag hade väl gåshud större delen av filmen i och för sig, för musiken är ju brilliant utan dess like och det uppstår alltid en obeskrivbar känsla inom mig när basen av bra musik som spelas högt når bröstet. Vet ni vad jag menar? Konserter ger mig ren livsinspiration, och bio kommer på en härlig andraplats. Hur som helst så var det en himla fin eftermiddag och nu kommer jag väl spela hål i huvudet på barnen och Simon med Queen-låtar på repeat. Ja, det blandat med julmusiken då… Varannan Julen är här och varannan Waiting for the hammer to fall

Nu ska jag steka pannkakor, perfekt måndagsmat! Ni hittar mitt favoritrecept på tunna pannkakor här och chiasylt här. 🙂

Rami Malek in Bohemian Rhapsody (2018)
2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page