top of page
  • hej388

Krämig kycklingsoppa med curry & kokos


Hej, hoppas ni har haft en skön start på dagen – snart helg wihu! Här hemma fick vi en natt med ovanligt mycket sömn, vilket vi tackar för och njuter av lite extra energi. Som vanligt är jag igång i köket och har flera riktigt smarriga recept att bjuda på under helgen, båda perfekt att ha på kalas- eller fikabordet! 🙂

Såhär på torsdagsförmiddagen tänkte jag passa på att bjuda på mitt Paleo/Lowcarbrecept på en helt fantastiskt god och krämig kycklingsoppa med smak av kokos och curry. Mmm, den är så god! Den är enkel att göra och som alltid med soppa så kan man alltid justera ingredienserna lite efter vad man har i kylskåpet just dagen till ära. Det behöver inte vara exakta mått. Den är fri från mjölk, gluten och socker -och vill man tillföra lite sting i smaken så är det bara att öka mängden krydda. Äter man mjölk kan man med fördel lägga en klick färskost på toppen, väldigt smarrigt!

Hoppas det smakar! Love, LouiseKYCKLINGSOPPA MED CURRY & KOKOS

4 portioner

ca 600 g kyckling (mer eller mindre utefter hur mycket man har)

2 stora gula lökar

1 rödlök

2 morötter (skippa för strikt LCHF/Paleo)

3 vitlöksklyftor

1 paket krossade tomater

2 paket kokosmjölk

0,5 tsk sambal oelek

curry (mängd efter smak)

salt

Kokosolja att steka i

Börja med att strimla/hacka kycklingen i bitar, stek på den lite lätt i kokosolja tillsammans med lite salt och currykrydda. Ställ åt sidan. Ställ en stor kastrull/gryta på spisplattan med lite kokosolja i, hacka sedan lök, morötter och vitlök som du lägger i. Lägg i kycklingen, häll i kokosmjölken och paketet med krossade tomater. Rör om, krydda med curry efter smak (vissa gillar starkare än andra), sambal oelek (ta i mer om du vill ha starkare) och salt. Låt koka upp och dra ihop sig. Servera gärna med en klick färskost!

80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page