top of page
  • hej388

Linsbiffar med curry, kyckling & morot

Ibland får jag små infall att lägga ihop helt random råvaror för att jag har fått en idé om att det skulle smaka gott i mitt huvud. Lustigt nog blir det ofta väldigt gott. Detta recept är ett typiskt exempel. Jag ville ha något ”humanskostigt” till middag, men vill äta mindre kött och mer grönsaker. Resultatet blev en härlig biff-blandning av kyckling, linser och morot med smak av curry. Till dem serverar jag blomkålsmos, broccolimos eller sallad med hummus. Ett perfekt sätt att få i sina familjemedlemmar mer grönt. Så är du sugen på att testa en ny härliga mix av biff så tycker jag att du ska laga ihop denna!

Denna rätt är även högt uppskattad av vår son – vilket även gör det perfekt till barnmat!


CURRYBIFF MED KYCKLING, LINSER OCH MOROT

10 biffar

250 gram kycklingfärs

2 dl röda linser

1 stor morot eller två små

1 tsk fiberhusk

salt

timjan och en hint chilipulver

1 tsk curry (uteslut om du inte vill ha curry)

Stavmixa allt till en jämn smet och stek i kokosolja/olivolja. Voila!

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page