top of page
  • hej388

MÅLA OM & MYSA TILL

Herregud vilken söndag i ilfart! Vi hann ju knappt vakna innan den tog slut… Andra advent och nu äntligen börjat julen hitta hem till oss. Söndagar har verkligen kommit att bli veckans fixardag här hemma. Som en chans att reset:a inför veckan som kommer, genom att städa (letar fortfarande efter ett system som får det att gå enklare att hålla ordning under småbarnslivet, för jösses som det stökas ner fort här hemma..), handla mat och foodpreppa. Att preppa med matlagning är verkligen mitt största lifehack! Jag älskar att ha kylskåpet fyllt med maträtter inför vardagarnas luncher och middagar, som gör att man slipper hela proceduren av att klura ut vad man ska äta och så ta tid till att laga det i hasten när alla kommer hem på eftermiddagen. Det är verkligen guld värt att ta ett par timmar på söndagen och laga 2-3 rätter i större volym + några matkomponenter som är enkla att lägga ihop senare. Ikväll fyllde vi därför kylskåpet med följande: laxgryta med ingefära, quinoa, två plåtar ugnsbakad sötpotatisklyftor, mandelpanerad torsk, blomkålsmos och Simon kompletterade med kycklingsfärsås och pasta som han gillar att ha i matlådan. Så skönt!

Till något annat trevligt – Det senaste halvåret har både Simon och jag varit överens om att vi längtar efter att få göra om hemma. Inga renoveringar, men sådant fix som sätter vår egen prägel i hemmet. Idag bor vi i ett parhus, tio minuter ifrån stan men med ett stenkast till böljande åkrar och betande djur á la landet. Vi köpte det för 5 år sedan och har egentligen aldrig gjort något med det. Då kändes dess vita väggar optimala, nu känns de bara kala, sterila och opersonliga. Och så kom småbarnslivet och företagande i vägen. Tid, energi eller ens intresse av externa saker som inredning, färg och form har inte funnits med på kartan. Tills nu i höst, då det äntligen blev dags att börja göra hem av vårt hus. Så nu har vi valt färgnyanser och äntligen börjat sätta färg på vårt tidigare så vita hus. Vi har dessutom lagt tid och omsorg på att börja piffa till det med textiler och tavlor som är vi. Som tar fram den där känslan av lugn, harmoni och hög mysfaktor. Och så var det det här med färgnyanser… Jösses så många alternativ! Vi har valt dova toner, både milda som sandsten men också burriga som skogsgrön och duvblå. Målet är att vara helt klara tills jag och barnen åker till Bali i februari!

Och då jag har djupdykt i spektrat av målarfärger, har jag också djupdykt in i vad målarfärger innehåller och hur det påverkar oss långt efter målningen är gjord – vilket har varit en skrämmande lärdom. Ännu en för oss outforskad kemikalie-djungel och jakt på ekologiska, giftfria vägar som vi nu har tagit oss igenom. Inom ett par veckor tänkte jag dela med mig av de tips och kunskap vi snappat upp, samt börja ge er små tjuvkikar på hur vi bor. 🙂

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page