top of page
  • hej388

Magens bästa vän

I samarbete med Bodystore

En av de produkter vi hade äran att få skämma bort våra retreatgäster med var (enligt mig marknadens bästa) probiotika, LactoVitalis Pro från Holistics. För den som inte är van vid ordet probiotika så har FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) ihop med Världshälsoorganisationen (WHO) definierat probiotika som ”levande mikroorganismer som ger gynnsam hälsoeffekt i vår kropp”. Kort och gott: Goda magbakterier  minskar tillväxten av skadliga bakterier och främjar ett friskt matsmältningssystem. Och en normal människas magtarmkanal innehåller cirka 400 olika typer av bakterier som dygnet runt kämpar för att bl.a. stärka ditt immunförsvar (som upp till 80% faktiskt sitter i magen) och öka näringsupptaget av det du äter.

För mig är boostandet av immunförsvar och näringsupptag viktigt i strävan efter en hälsosam livsstil och därmed är probiotika ett självklart kosttillskott i min (och mina barns) dagliga kost. Och jag väljer helst Holistics LactoVitalis Pro! Deras kapslar är nämligen maxade med minst 20 miljarder mjölksyrabakterier från 12 olika stammar, däribland den välstuderade L. rhamnosus GG, kombinerat med vitamin C som bidrar till immunsystemets normala funktion och vitamin B2 som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor.

När människor som kommer till mig för inspiration om en bättre och friskare hälsa får till svars att det viktigaste de kan göra är att börja äta probiotika dagligen så blir de ofta chockade. De förväntar sig ofta svar som ”proteintillskott” eller ”vitaminer”, men enligt mig så börjar det mesta i magen. That’s where alot of the magic happens! De senaste åren har det gjorts enorma upptäckter uppmärksammats inom forskningen av kropp och hälsa där vi nu äntligen vet att magen är bra mycket mer komplext och genialt än vi tidigare förstått. Våra tarmar spelar en otroligt viktig roll i vårt välmående och alltfler vittnar om att flertalet stora sjukdomsgrupper kan lindras avsevärt eller till och med botas helt med hjälp av en stark tarmflora.Visst är antiinflammatorisk och näringsrik mat det absolut bästa receptet för en välmående magtarmkanal, men att tillsätta probiotika kommer enligt mig på en stark andraplats!

Om det är något eller någon som borde vara magens bästa vän så är det vi själva, för jag är säker på att en av de största hälsoinsatserna vi kan göra är att ta hand om den! Du hittar den att köpa här!

10 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page