top of page
  • hej388

Magisk raw snickers cheesecake

Idag är jag sådär riktigt stolt över att få bjussa på min receptkreation! Då det är den fjärde juli betyder det att det idag är mitt andra hemland, USAs, nationaldag -vilket vi såklart måste fira lite extra! Så idag tänker jag bjuda på en helt makalöst god raw snickers cheesecake, som snickersglass men utan vitt socker, mjölk eller gluten. Den är rawfood och paleo, och den smakar på riktigt helt himmelskt gott! Jag gör den antingen i en normalstor springform och bjuder på den som cheesecake/tårta (perfekt till festbordet) eller i en avlång brödform och skär den i tunnare bitar som snickersglass… Om ni bara visste hur god denna är, smakar ni denna kommer ni aldrig sakna ”vanlig” (sockerproppad) snickers igen… Ett tips är att skära upp den i små fyrkanter (som små godsaks-nuggets), placera i frysen och ha som fika, fredagsmys eller perfekt när sötsuget hoppar fram. Och jag ska ta död på en stor fördom om att rawfood är svårt och tidskrävande att baka – trots den till synes långa instruktionslistan så lovar jag dig att den är så enkel att baka. Prova, du kommer älska den!

Så, grattis USA och ha en fantastisk dag fina ni! ♥


RAW SNICKERS CHEESECAKE

– Degbotten:

1,5 dl jordnötter

0,75 dl jordnötssmör

1/2 dl kakao

1 msk honung

1,25 dl dadlar (ca 10 stycken)

– Cashewlager:

2-3 msk honung

5 msk cashewnötsmjölk (eller mandel)

3 msk jordnötssmör

3,75 dl cashewnötter (blötlagda minst 5 h)

– Kolalager:

20 dadlar (blötlagda minst 5 h)

0,75 dl cashewnötsmjölk (eller mandel)

1 tsk vaniljpulver

2 msk jordnötssmör

Krm salt

– Chokladöverdrag:

En näve hela jordnötter

200 g raw choklad eller gör din egen:

2 dl raw kakaosmör + 1,5 dl raw kakao + 1 msk kokosolja + 4 msk honung

Börja med att mixa jordnötter, jordnötssmör, dadlar, kakao och honung i en mixer tills du har en deg. Tryck ut degen platt i din form och ställ in i frysen. Botten klar!

Sila av vattnet från cashewnötterna och mixa i en mixer tillsammans med jordnötssmör, cashewnötsmjölk och honung i ca 6-7 minuter tills du har en slät röra. Ta ut formen från frysen och bred ut röran på botten. Ställ tillbaka in i frysen!

Sila av vattnet från dadlarna och mixa i en mixer tillsammans med vaniljpulvret, cashewnötsmjölken, salt och jordnötssmöret tills du har en slät ”kolasmet”. Använd stavmixer det sista om dadlarna inte ger med sig helt. Ta sedan ut formen ur frysen och bred på kolalagret på cashewlagret. Ställ i in frysen igen minst 2 timmar.

Smält chokladen (eller gör din egen genom att smälta kakaosmör i vattenbad tillsammans med kokosoljan, blanda sedan i kakao + honung), ta ut formen ur frysen och häll över cheesecaken -strössla sedan på näven med jordnötter. In i frysen en stund till och voila, världens godaste snickers glasstårta/cheesecake!

290 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page