• hej388

Mars-inspirerad chokladbit (vegansk, lchf & paleo)


En smarrig chokladbit till fredagsmyset som inte innehåller de där trettionitton knasiga ämnena, någon? Idag bjuder jag på en godbit inspirerad av Marschoklad, men i betydligt nyttigare tappning: En botten av nougat följt av krämig ljus kolafudge toppat med choklad. Vegansk, LCHF/PALEO-vänlig och fri från gluten, vitt socker, mjölk och ägg. Så försvinnande god!

Får mitt recept liv i ditt kök? Lämna gärna en kommentar under aktuellt receptinlägg och berätta vad du tyckte och tagga gärna din bild med #organicbymommy. ♥


MARS-INSPIRERAD CHOKLADBIT 15-20 bitar NOUGAT: 2,5 dl kokosmjöl/mandelmjöl 2 msk raw kakao 0,5 dl kokossocker eller söströ (för LCHF) 1,25 dl mandelsmör 1 dl honung* eller agave (fibersirap för LCHF) 1/2 dl veg. mjölk *Ej veganskMixa alla ingredienser till en slät smet och bred ut över en bakpappersklädd form i storlek cirka 25 x 25 cm. Ställ in i frysen och låt stå i 30 minuter innan du gör nästa lager.CARAMEL 1,25 dl mandelsmör 1 dl honung*/agave (fibersirap för LCHF) 1,25 dl kokosoljaSmält kokosoljan och mixa i mandelsmör och sötning till en slät smet. Bred ut caramelsmeten över nougatbotten och ställ åter in i frysen i minst 1 timma. CHOKLADÖVERDRAG 1 kaka mörk choklad utan socker/mjölkTa ur formen med de två lagren i frysen och lägg den frusna smeten på ett skärbräde. Skär i bitar (som bars eller mindre bites), smält därefter chokladen och doppa varje bit i och lägg därefter återigen in den i frysen. Låt den stelna, förvara i frysen och njut!

#NYTTIGFIKA #NYTTIGTKALASBORD #NYTTIGAREGODIS #PALEOMEJERIFRITT #RAWFOOD #ÄGGFRITT #CLEANEATING #LCHFLÅGKOLHYDRATSKOST #SOCKERFRITT #MJÖLKFRITT #RECEPT #CHOKLAD #VEGANSK #GLUTENFRITT

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla