Känns inte fiskpinnar som en typisk del av barndomen? En sådan vardagsmat som alltid smakar bra? Tråkigt nog är traditionella fiskpinnar raka motsatsen till ”bra” innehållsmässigt… Så idag ska ni få ta del av ett superenkelt, gott och nyttigt recept på smarriga fiskpinnar, en riktig favorit i repris. Jag serverar dem med blomkålsmos (koka blomkål och mixa med smör/ghee/kokosmjölk) och skirat smör. Det är väldigt lågt i kolhydrater, passar perfekt som LCHF/Paleo-mat och innehåller, till skillnad mot traditionella fiskpinnar, en hög andel omega 3, bra fett, mineraler och protein. Perfekt vardagsmat!
NYTTIGA FISKPINNAR
torsk (upptinad om fryst)
2/3-delar mandelmjöl*
1/3-delar kokosmjöl*
salt
citronpeppar
ägg
smör/kokosolja att steka i
*Är du nötallergisk så byt ut mandelmjölen mot hälften durramjöl och hälften kokosnötsmjöl.
Skär torsken i avlånga former i stil med typisk fiskpinne-storlek eller snäppet större. Blanda ihop paneringen genom att ta 1/3 kokosmjöl och 2/3 mandelmjöl plus salt och citronpeppar. Knäck ett ägg i en skål och vispa ihop, doppa sedan fiskbiten i äggsmeten och därefter i paneringsskålen. Stek i stekpannan tills paneringen fått en fin gyllenbrun nyans. Prova gärna att skära i fisken för att se om den är genomstekt. Servera gärna med blomkålsmos och skirat smör. Voila!
Bình luận