top of page
  • hej388

Raw cheesecake med kiwi

Tisdag och jobbdag! Imorse vaknade jag en timma tidigare än Jonathan och hann med en lång stunds yoga innan dagen kickade igång, det sätter verkligen tonen för resten av dagen och min kropp njuter av att få sträckas ut, vridas om, stärkas upp och djupandas. Underbart!

Här kommer ännu ett kalasrecept med en mer exotisk touch – raw cheesecake med smak av kiwi och vanilj. För at få till den fina gröna färgen har jag använt babyspenat eller matcha-te. Hoppas det ska smaka!


RAW KIWI CHEESECAKE Botten 18 dadlar (blötlägg gärna i 15 minuter med hett vatten för att underlätta mixerns arbete) 2,5 dl valnötter/cashewnötter/mandel salt lite kokosolja

Smet 4 dl cashewötter (blötlagda i vatten i minst 6 timmar för att bli till en slät smet) 1 dl honung/agave (vid vegansk använd agave) 4 kiwifrukter 1 tsk vaniljpulver (obs! ej vaniljsocker) 2 msk vatten lite babyspenat eller matcha-te (prova dig fram beroende på önskad färgnyans) 1,5 dl kokosolja

Börja med botten: mixa dadlar, nötter, salt och kokosolja till en smuldeg och klicka ut i en springform (jag använder en mellanstorlek på springformen för att få lite höjd på tårtan). In i kylen. Smeten: Mixa cashewnötterna, sötningen, vaniljpulver, vatten och kokosolja till en slät smet i en mixer eller matberedare (det kan ta upp till 5-6 minuter). Häll sedan en fjärdedel av smeten över botten i springformen och ställ in formen i kylen igen Lägg sedan i kiwisarna (skalade) och eventuellt babyspenat/matcha-téet i smeten och fortsätt mixa till önskad färg är uppnådd, häll då över resterande kiwismet på vaniljsmeten och låt stå i kylen i minst 4 timmar för att få en fast konsistens.

OBS! Vill du göra snygga swirls på toppen så spara en liten klick av vaniljsmeten och spritsa ut i tunna ränder på toppen, dra därefter med en tandpetare för att skapa ett fint mönster.

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page