top of page
  • hej388

Raw chokladkaketårta

Denna raw chokladkaka har den perfekta kombinationen av att vara supersnabb att slänga ihop, smaka ljuvligt, kräver endast sju ingredienser och är dessutom en riktig nyttobomb! Den innehåller riktigt höga halter av antioxidanter, bra fetter och andra trevliga näringsämnen. Inspirationen kommer från min vän Michaela som är enormt duktig i köket (jag hoppas att hon en vacker dag släpper en kokbok) men är omgjord utefter mina önskemål. 🙂 Jag använder en liten springform, men du kan lika gärna använda en större storlek och då få en lägre höjd på din kaka – mer som en traditionell chokladkaka (Marsbou-style). Är du nötallergiker så kan du utan problem ersätta hasselnötterna med lika stor mängd solrosfrön, supergott det med! Hoppas den ska smaka!

OBS! Chokladkonsistensen på denna härlighet är lite hårdare (mer som en traditionell chokladkaka). Är du ute efter en krämig konsistens i samma touch så kan jag istället rekommendera min raw choklad- och nöttårta som är to die for. Recept hittar du här!

RAW CHOKLADKAKA-TÅRTA ca 6 portioner Botten: 1,5 dl solroskärnor 0,5 dl hasselnötter (för nötfri: ersätt med mer solrosfrön) 17 dadlar 1/3 tsk havssalt Chokladöverdrag: 1,25 dl kokosolja 1,25 dl kakao (helst raw då den innehåller enormt mycket antioxidanter och andra näringsämnen) 2 msk raw honung (honung som ej är raw funkar med)/lönnsirap*/agave*/kokossocker* *= för vegansk Börja med att mixa solroskärnor, hasselnötter, dadlar och havssalt till en smet som du trycker ut i springformen till en botten. Ställ i frysen medan du gör chokladöverdraget. Lägg kokosoljan i en kastrull och smält på låg värme (den smälter runt 25 grader) och ställ då åt sidan. Häll i kakaon och sötningen och rör om ordentligt så att det blandar ut sig. Ta ut springformen och häll över botten. Ställ in i kylen till servering (minst 1 timme) och ta gärna fram den en stund innan servering. Njut!

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page