top of page
  • hej388

RAW KOKOSGLASS


Wow, vilka besökssiffror både blogg och instagram har haft under dagen, så underbart att det finns fler där ute som också letar goda OCH näringsrika recept. Heja er, heja oss! Här kommer ni framöver hitta en hejdundrandes många roliga och härliga recept och på Instragram uppdaterar jag ständigt med små ekotips. Nu laddar jag inför en riktig festmiddag och födelsedagsfika i samma anda då jag om två månader fyller 25! Är det förresten något särskilt som ni skulle vilja ha recept på?! Kvällen ikväll har bjudit på födelsedagsfestligheter hos min sambos fina släkt och vår lilla älsklingskille har precis slagit igen sina stora blåa ögon. Därmed tänker denna matglada mamma passa på att pussla ner ännu ett underbart recept från gårdagens kalasbord. På tal om ”matglad” förresten, har ni tänkt på att det ordet alltid ska vara så negativt stämplat och ofta ger mentala bilder av någon som är överviktig med smaklöst dålig karaktär? Jag är EXTREMT matglad och har aldrig varit i så bra form som jag är nu, med hjälp av näringsrik riktig mat och lite yoga på det!

All right, då tänkte jag bjuda på de efterlängtade recepten på den helt makalöst goda kombon chokladbrownie och kokosglass… ÅH, jag var tvungen att gå och ta mig en bit medan jag skriver detta. Hehe, är inte det det bästa med party leftovers -det måste ju liksom ätas upp?! Brownien har jag delat med mig av förut och den hittar ni här. Och har ni inte provat att göra den tidigare – GÖR DET! Jag älskar att lägga till ”den är gjord på svarta bönor” efter att ha bjudit mina gäster på det, det får folk att häpna. Vill man ha den helt socker/mjölkfri så är det bara att välja en sockerfri raw chokladkaka som finns att hitta i de flesta hälsokostbutiker, välj så hög kakaohalt som möjligt. Hur enkelt som helst! Och låt brownien med fördel stå i ett par dagar för att safta till sig.

Så var det den där gräddiga kokosglassen som desutom råkar vara raw… Den kom till efter att jag gått och saknat just en raw kokosglass som vi smakade på mitt favorithak Zula’s Oragnics på Bali. Där lät jag min son få smaka på sin första ”glass” (som han ÄLSKADE) och jag hade inte ett uns dåligt samvete, thats real food people! Jag har haft ett hum om hur själva produktionen hade kunnat gå till så när jag väl kom hem började experimenterandet. Och om jag får säga det själv…. MUMS. Den är simpel att göra, blir gräddigt god (kan som all egengjord glass bli lite isig, men den är så god att man struntar i det) och kan varieras i oändlighet. Och jag tyckte att den kompletterade chokladbrownien på ett härligt sätt. Hoppas ni gillar den lika mycket som vi och som alltid -berätta gärna om du testade den och vad du tyckte! Sista receptdelen kommer i dagarna och är lite av finalen: MINA MAKALÖST GODA OCH FLUFFIGA BANANCUPCAKES MED CHOKLADMOUSSE. 🙂

Raw Kokosglass – 1 burk kokosmjölk (gärna Garants rosa om man är ok med oeko på just kokos) – 1 tsk kokosolja – 1 nypa himalayasalt (eller havssalt) – ev. 1 nypa kanel (kan skippas) – 5 tsk kokosflingor (3 i smeten + 2 på toppen som dekorering) – Honung efter smak (gärna raw, börja med 0,5 tsk och smaka dig fram) – ev. Kokossocker (för extra sötma, mortla gärna till pulverform) – ev. 1 tsk kokoschips för dekorering

Häll i kokosmjölken, kokosoljan, salt, ev kanel, 2 tsk kokosflingor och honung efter smak i en skål. Vispa så fluffigt som möjligt. Smaka av med honung och även salt (sälta framhäver sötma). Häll över i glas/metallburk som tål frys, strö 2 tsk kokosflingor + ev kokoschips på toppen och stoppa in i kylen. Låt stå i kylen i minst 3 timmar, ta ut en stund innan servering.  

Love, Louise
134 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page