top of page
  • hej388

Raw krämig glass med kola & havssalt

Jag vet att glassäsongen officiellt är över, men ibland behövs det helt enkelt en rejäl skål med glass oavsett årstid. Och nicecream (glass gjord på frusen banan) i all ära -men då och då vill man gärna sätta tänderna i en riktigt krämigt god och ”gräddig” glass. Minus alla skräpiga e-nummer, färgämnen och sockerbomber. Vad gör man då? Man improviserar sig fram till en underbart god glass som uppfyller alla ovannämnda önskemål. Resultatet: Krämig och lyxigt god glass med smak av kola och havssalt, utan mjölk, ägg, vitt socker eller knasiga tillsatser. Gjord på riktigt bra råvaror, som cashewnötter och kokosmjölk, som faktiskt boostar din hälsa! Dessutom mättar den och gör att man känner sig ”nöjd” tidigare än med sockerglass. Den är ”clean”, raw, vegan och passar dig som äter paleo och liberal lchf-kost. 🙂 Hoppas det smakar.



KRÄMIG GLASS MED SMAK AV KOLA + HAVSSALT 3-4 portioner

3,5 dl cashewnötter (blötlagda i minst 5 timmar) 250 ml kokosgrädde (jag använder Garants tetrapack) 3,5 msk smält kokosolja 0,5 dl honung (justera efter smak och kost, välj agave eller lönnsirap för vegan, eller annan önskad sötning) 1,5 tsk vaniljpulver 1 krm havssalt

15 dadlar (blötlagda i riktigt hett vatten i minst 10 min) 3 msk varmt vatten 0,75 tsk havssalt

Börja med att mixa cashewnötter och kokosgrädde i en mixer till jämn smet. Det kan ta ett par minuter. Häll i smält kokosolja, vaniljpulver och havssalt och mixa till jämn smet. Häll över allt i en form, jag använder en brödform, och in i frysen i ca 1 timma. Under tiden kan du förberda ”kolan” genom att blötlägga dadlarna i riktigt hett vatten i minst 10 minuter, sedan mixa dem med 3 msk av det varma vattnet + salt till en jämn röra. Ta ut brödformen med glassen i och bred ut ”kolan” över glassmeten, in i frysen igen i minst 3 timmar. Ta ut och tina upp en stund innan servering. Njut!

76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page