Okej, jag kommer nog behöva få kora om ordning på listan över godast dessert då denna rackare är min nya favorit. Så friskt fräsch och samtidigt somrigt söt, en perfekt kombination! Och ett stor plus att den innehåller enormt mycket nyttigheter och är fri från gluten, mjölk, vitt socker och ägg. Hoppas den ska falla er i smaken! 🙂 Glad midsommar i förskott underbara ni!
RAW LIME- & JORDGUBBCHEESECAKE
6-8 portioner
Botten: 3 dl valnötter eller mandel 10 dadlar en klick kokosolja Mixa samman till en smulig smet och tryck ner i botten av en springform (jag brukar använda en mindre storlek för att få upp tårtan på höjden -inköpt på Panduro).
Lager 1: 6 dl cashewnötter (blötlagda i vatten i minst 6 timmar, helst över natten – obs skippa EJ!) 1 dl honung/agave*/lönnsirap* 220 gram jordgubbar (färska eller upptinade) 2 lime (saften + rivet skal) 1 tsk vaniljpulver 0,75 dl kokosolja Lägg samtliga ingredienser i en matberedare eller kraftfull blender och mixa tills allt har blivit en slät smet -kan ta ca 5-6 minuter. Häll smeten över botten i springformen och ställ in i frysen så länge, låt stå fryst i minst 1 timme innan nästa moment.
Lager 2: 230 gram jordgubbar (färska eller upptinade) 1 lime (saften + rivet skal) 1/2 dl honung/agave*/lönnsirap* 2 msk chiafrön Stavmixa alltihop till en klumpfri smet och låt stå och svälla upp med chiafrönen i ca 10 minuter innan du häller den över lager nr 1 i springformen. Ställ sedan in den i frysen igen och låt stå i minst 5 timmar. Servera lite upptinad och njuuut! *= Sötning för vegansk bakning
Comments