top of page
  • hej388

Raw sandwich-glass med kolasmak

Har ni börjat märka att denna gravida mama cravar dagliga godsaker? Under en längre tid har suget efter min barndomsfavorit i glasspåsen – sandwishglassen- vuxit sig stort, som vanligt ligger en receptidé och marinerar i mitt huvud och i helgen var det dags att experimentera i köket. Resultatet? En raw sandwish-glass med kolasmak utan varken gluten, vitt socker, mejerier, ägg och valbart nötfri. Sååå herrans god att tre rök direkt under vårsolens strålar! Resten har vi sparat till mysiga vårdagar (eller kvällar med sötsug 😉 ). Hoppas ni ska gilla dem lika mycket som vi!

Testar du dem? Lämna gärna en kommentar här under och berätta! 🙂


RAW GLASS SANDWICH MED KOLASMAK ca 10 stycken

Fudgebotten x 2 (dela smeten i två) – för nötfri botten se längre ned 150 gram mandelmjöl/cashewnötsmjöl 2,5 msk kakao 1/2 dl kokosolja 13 dadlar (blötlägg i hett vatten i 30 minuter för att få dem saftiga och enkla att mixa) nypa salt

Börja med att göra smeten till bottnarna. Mixa alla ingredienser till en jämn smet, dela i två delar och tryck ut den en i en form på ca 15 x 20 cm (det gör ingenting om det inte blir exakt såklart) och ställ in i frysen. Låt andra degen vänta (se nedanför när du använder den).

Kolaglass 30 dadlar (blötlägg i hett vatten i 30 minuter för att få dem saftiga och enkla att mixa) 90 gram kokosolja 200 ml kokosgrädde/krämig kokosmjölk salt 1 tsk vaniljpulver

Mixa alla ingredienser i en stark mixer till en slät smet, det kan ta en stund och låt det göra det. Ta ut formen med botten ur frysen och bred på kolaglassen i ett jämt lager -ställ in i frysen igen. Låt stå i minst 1 timme innan du tar ut den och då trycker ut den andra delen av botten-degen (se beskrivning ovanför eller under om du hellre vill ha dem nötfria) så tunn och jämn som möjligt. In i frysen igen och frys i minst 3 timmar innan du tar ut den och skär upp i önskade storlekar, låt stå i frysen till servering. Njut!

*Nötfria bottnar* 50 gram glutenfria havregryn mixade till mjöl 50 gram solrosfrön mixade till mjöl 2,5 msk kakao 1/2 dl kokosolja 12 dadlar (blötlägg i hett vatten i 30 minuter för att få dem saftiga och enkla att mixa)

Börja med att göra smeten till bottnarna. Mixa alla ingredienser till en jämn smet, dela i två delar och tryck ut den en i en form på ca 15 x 20 cm (det gör ingenting om det inte blir exakt såklart) och ställ in i frysen. Låt andra degen vänta (se ovanför när du använder den).

108 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page