top of page
  • hej388

Vår vardag på Bali

Det känns helt galet att vi nu har passerat 3 veckor här på magiska Bali, och vår vardag är så kravlöst härlig! Exakt så som jag önskade. Majoriteten av vardagens måsten är borta, vi bor i en supermysig liten villa med pool och utmed ett stort böljande risfält men med 50 meter till väg med restauranger.

Här hemma har vi hjälp av en fantastisk kvinna som heter Komang och som fixar vår frukost (oftast bananpannkakor eller havregrynsgröt med jordnötssmör och banan samt väldigt mycket färsk frukt) och lunch. Samt städar, lämnar in vår tvätt på tvätteri och ger mig en extra hand med barnen. Vilken kvinna! Att det ingår hemhjälp och privatkock är ett väldigt vanligt inslag här på Bali men det känns lyxigt att vi klickar så bra ihop med vår! I början kände jag verkligen dåligt samvete, en inbyggd känsla av skuld att någon annan skulle behöva göra mitt jobb stt sköta allt hemmafix och serva oss, men sedan landade jag i att det är ju exakt detta jag bokat med anledning att få tid till det som annars inte hinns med. Att slippa alla måsten och vardagskrav så att man verkligen kan vara närvarande den tid jag är med barnen. Sedan har jag med Simons härliga kusin som är barnvakt och tar barnen en del av dagen då jag yogar och jobbar på projekt (Och hade dem större delen av dagarna då jag höll retreatet).

Idag vaknade vi upp av min dagliga väckarklocka (även känd som min dotter) som ville upp och rita. Komang som hjälper oss fixade frukost och lagom till Jonathan vaknade åt vi. Jag brukar beställa vilken mat vi vill ha och vilken frukt hon ska köpa med sig på vägen till oss så att den alltid finns i kylskåpet. Därefter busade vi en stund och jag begav mig till yogan. Körde ashtanga idag och cyklade sedan vidare och upptäckte nya delar av staden vartefter jag valde att äta lunch på ett poké-ställe. Jag försöker prova nya ställen så ofta jag kan och idag beställde jag en poké bowl med tonfisk sashimi och grön juice. Satt och läste en stund innan jag sedan cyklade hem igen. Eftermiddagen gick åt till bröllopsplanering (herregud vad det närmar sig hörrni) och så bad i poolen.

Till middag önskade Jonathan att vi skulle gå restaurangen vid min yogastudio, Samadi. Där brukar det vara rätt lugnt och med lite yta för barnen att springa och leka. Vi brukar hoppa på stenar, leka kull och ha med oss leksaker att leka med på bordet. Sedan får de välja vad de vill ha att äta. Och då allt är fritt från gluten och socker samt är vegetariskt i deras meny så känns det extra lyxigt. Idag valde vi wrap med avokado och honungsvinegrätt, avokado toast, smoothie bowl med drakfrukt, kokosnöt och 2 toasts på fröbröd. I vanliga fall får de alltid gå fram och välja en varsin rawfood boll till efterrätt, men idag var vi alla proppmätta så den sparar vi tills imorgon! Efter att ha ätit majoriteten av alla 3,5 veckors måltider solo med barnen är längtan stor efter lite vuxet sällskap vid matbordet. På lördag flyger min underbara vän Deniese in och ska bo med oss ett par dagar, vilket ska bli så mysigt! Därefter är det inte lång tid förrän våra familjemedlemmar börjar anlända. Pirr!

Ja, ungefär så våra dagar ut. Yoga, mys med barnen, frosseri i god och hälsosam mat och att slippa alla vardagliga måsten. På kvällen tar vi ofta ett kvällsdopp och läser en lång godnattsaga ihop.

Ps. Tro inte att denna romantiska tillvaro inte ger utrymme för lika mycket trots och syskonkärlek som på hemmaplan haha!

Barnen brukar följa med Komang ut och plocka ätmogen papaya som vi sedan mumsar på till kvällsdoppen


26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page