top of page
  • hej388

Bearnaisesås (plantbaserad & äggfri)


Efter en skön helg är barnen och jag är hemma och måndagsmyser ihop! Och medan den ena sover och den andra ser på barnprogram så tänkte jag bjussa på vad som känns som ett storslaget recept (åtminstonde enormt efterlängtat av många) – nämligen vegansk och därmed ägg- och mjölkfri bearnaisesås! När jag fick till receptet i helgen så hoppade jag jämfota och vår kära treåring (som älskar bearnaise) sa glatt ”gud vad gott mamma, denna får verkligen tummen upp”. Och med ena handens tumme högt upp i luften tog han mer med den andra.

Den är SÅ god och SÅ enkel att göra. Jag använder neutral rapsolja för att få en mer neutral smak, men du kan även göra det ännu hälsosammare genom att byta ut rapsoljan till olivolja. Den kommer då få en lite mer oliv:ig smak bara. Hoppas den ska smaka! Nu väntar strax lekparken.

VEGANSK BEARNAISESÅS 1/2 dl spad från kikärtor 2 tsk vitvinsvinäger en nypa mald gurkmeja (för färgens skull) 1/2 tsk salt 1/4 tsk svartpeppar 2 dl neutral rapsolja (Garant har en bra ekologisk) 2 msk färsk persilja 1 msk torkad dragon

Se till att alla ingredienser har samma temperatur, dvs om något står i kylskåpet så tar du fram det  i god tid så att det hinner få rumstemperatur.

Ta fram en stavmixer och en skål med högkant (gärna den mixerskål som tillhör mixern). Häll i och mixa ihop kikärtsspad med vitvinsvinägern, salt och svartpeppar. Tillsätt sedan rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning, till en slät och fluffig konsistens. Hacka då upp persilja och dragonen och lägg i såsen. Fortsätt mixa i någon minut och voila! Hur enkelt som helst och hur goooott som helst!

597 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page