top of page
  • hej388

BROCCOLISA – JULKLAPPEN SOM GÖR ATT DITT BARN VILL ÄTA NYTTIGT!


Första december och det är hög tid att börja dela med mig av härligt genomtänkta julklappstips! För mig är det viktigt att julen inte blir ett undantag i den medvetna livsstilen – istället blir det så mycket roligare om vi kan dra nytta av den och ge varandra sådant som det vilar en tanke bakom. Jag älskar julklappar – men jag försöker sträva efter att verkligen göra genomtänka val även här istället för att dras med i köphysterin. Jag längtar efter att få se Jonathan öppna klapparna under granen, men jag vägrar bygga ett berg av paket ”bara för att”. Istället har jag försökt klura ut roliga paket som verkligen ger honom något mer än bara stundens lek.

Något som jag har spanat på en längre tid och äntligen fått chansen att komma överär de fantastiska böckerna om BroccoLisa. Böckerna om BroccoLisa är en nämligenskapade av Karin Haglund (den fantastiska hälsoinspiratören bakom Karins gröna värld) och illustrerade av Freja Bergdahl, i vilka barnen bland annat får följa de härliga karaktärerna HildeHallon, GurraGurka, LeonLök, ÖrjanÖrt, MajMorot och såklart huvudpersonen Broccolisa. Med detta gäng på olika äventyr förmedlar Karin att vi är bra precis som vi är och att grönsaker gör oss pigga, friska och starka. Samt att vi behöver vara snälla mot alla de djur och människor vi träffar. Jag bara älskar hur böckerna är uppbyggda och hur de på ett roligt och lekfullt sätt introducerar grönsaker som något fantastiskt bra och socker som något inte lika bra för kroppen. Att just presentera grönsaker och hälsosam mat som någonting mer än något man ”måste äta” för att istället lyfta upp det som någonting härligt och igenkännande med en mening, att verkligen bjuda in barnen att förstå att bra mat gör oss glada, pigga och friska tror jag är ett vinnande koncept! Karin gör en fantastisk spegling och jag är övertygad om att många barn kommer börja äta upp sina grönsaker efter dessa böcker!

”BroccoLisa är en glad och påhittig grönsakstjej med massor av energi. Hon är väldigt snäll och bryr sig om alla människor. Samtidigt går hon sin egen väg och är stolt över vem hon är.” Här kan du klicka hem de härliga böckerna som idag finns i tre varianter. Böckerna är rekommenderade till barn mellan 3-6 år, men jag kunde inte vänta tills dess! Så av oss får Jonathan bokpaketet i julklapp med de alla tre böckerna- och jag ser fram emot att få introducera dem i vår nattning. Hett julklappstips! 

Just nu kan ni dessutom vara med och tävla om just detta bokpaket (tre böcker- värt 309 SEK) på min instagram #Organicbymommy.
I samarbete med fantastiska LifeVision

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page