top of page
  • hej388

Chiapudding med pepparkakssmak & vaniljgrädde


Om ett par dagar slår november om till december, och det börjar kännas som mysfaktorn överlag höjs runt omkring. I vårt villasamhälle har julstjärnor hittat till fönstren och på marken ligger vinterns första lager av tunn snö. Jag tycker denna tid på året är så magisk, och så välbehövd i och med det tunga mörker som drar in över oss under större delen av dygnet. Vi har redan börjar smyga in saffrans- och pepparkakskrydda i vår fika, mellis och frukost – och mer kommer det bli. Igår under eftermiddagen slängde barnen och jag ihop varsin chiapudding med smak av pepparkaka och vaniljgrädde som vi tog med oss till skogen och festade på till mellanmål. Den både mättar, verkar antiinflammatoriskt och höjer julkänslan. Himla bra kombo! 🙂 Den är utan vitt socker, gluten, mjölk, nötter och ägg. Vegansk, paleo & LCHF. Hoppas den ska smaka!


PEPPARKAKSCHIA

2 dl Mandelmjölk 1/2 dl chiafrön 2-4 färska urkärnade dadlar (justera efter önskad sötma) 1,5 tsk pepparkakskrydda – eller 1 tsk äkta kanel (Ceylon) + 1/2 tsk mald ingefära + 1 krm mald kryddnejlika

Mixa alla ingredienser och låt puddingen stå i minst 15 minuter så att chiafrönen sväller. Därefter kan du med fördel blanda runt den med en sked.


VANILJGRÄDDE

1,5 dl krämig kokosgrädde (jag använder Garants lila tetra, den är ej eko men den är krämig rakt igenom och innehåller inga tillsatser) eller vispgrädde* 1 msk honung*/agave/fibersirap** 1/2 tsk vaniljpulver (obs! går att utesluta för att istället göra det till en söt kokosgrädde)

Mixa kokosgrädden med sötningen och vaniljen till en jämn smet. Eller vispa om du använder vispgrädde. Häll sedan upp den ovanpå chiapuddingen och njut!

*Ej vegansk, **För LCHF

414 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page