top of page
  • hej388

ENERGISPARSLÄGE

Vilken höstdag, så obeskrivligt vacker och färgglad! Tur det, Lillan har fortsatt sitt nattliga bestyr och hade det redan varit mörkt, slaskigt och kallt hade energinivån om möjligt varit ännu lägre. Som jag skrev i helgen så lider båda föräldrarna här hemma av grav sömnbrist. Vilket kan göra precis vem helst knäpp… Och frustrerad. Men tanken har äntligen landat hos mig att det är precis detta jag behöver öva på, att dra ner hastigheten på den där inre action-motorn som alltid vill göra, fixa och hinna med. Den är ovärderlig när det handlar om att exempelvis driva företag, men den behöver hitta en bättre balans under de lite tuffare och mer energisnåla perioderna. Som nu. Så mitt mindset är nu väldigt inställt på energisparsläge. När Vivianna somnade i förmiddags så la jag mig bredvid och mediterade till Björn Natthiko Lindblad/halvsov i en dryg timma. Istället för att bocka av saker på att-göra-listan. Säkert självklart för många att ta tillvara på tillfällen att vila, men framsteg för mig.

När eftermiddagen kom och vi hade hängt i lekparken tryckte jag in min mentala knapp ”att bara göra” (ni vet den som jag pratar om är den bästa strategin för att skapa en förändring – man gör det som man vill göra men drar sig för) och snörade på mig joggingskorna. Ikapp med dessa drygt fyra veckor som vi har haft förkylning i familjen (bara jag har klarat mig) och sömnbristen har slagit ner oss så har jag också halkat efter med löpningen. Men idag var det dags! Inte för att orken fanns där, utan för att jag var insiktsfull och mentalt stark nog att veta att mina motionsvanor ger mig hundra gånger mer energi än de tar. Så jag trotsade alla hjärnspöken och gav mig ut. Fantastiskt bra val! Simon frågade innan hur långt jag tänkte springa. Jag svarade att mitt mål är att nå 3 kilometer men att jag är nöjd över varje meter som blir av. 40 minuter och drygt 6 kilometer senare landade jag svettig och väldigt glad på entrétrappan, den känslan av att bara göra något man mår bra av trots att det inre motståndet innan är stort bygger mental styrka! Och vilken kväll i naturen jag fick njuta av sen, himmel vad jag älskar hösten!

Men nu väntar sängen. Sov gott!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page