top of page
  • hej388

FLÄDIE VINGÅRD

Och så är magen ännu en gång helt fylld av pirriga efterdyniga från gårdagens bröllop! Två bröllopshelger irad, förra vecka på en strand i Florida och denna på en magisk vingård i Skåne, slår alla rekord! Jag är så överväldigad av alla vackra intryck och avsmittande känslor av ömhet och själslig kärlek.

Igår checkade jag och Lovisa in på Flädie Vingårds hotell efter en dryg fyra timmar lång bilresa ner till Skåne. Vingården låg ett stenkast från Kiviks äppelmusteri, omgiven av gröna slätter och mängder av vindruverankor som klättrade sig upp och ner i ståtliga rader. Vi hade planerat in det så att vi hade ett par timmar på oss att göra oss i ordning, käka lunch och hinna umgås. Sedan väntade en fantastisk ceremoni i den finaste kyrka jag någonsin sett, med ett brudpar som rent av strålade av lycka, och därefter efterföljande bröllopsmiddag. Vi serverades helt otroligt god mat och till den bjöds vi på totalt fyra olika viner från deras eget vineri, vilket var lite extraroligt. Sedan fick vi bevittna fantastiska tal och spex från vänner och familj, både makalöst roliga men också väldigt tänkvärda. En av de meningar som etsade sig kvar på min näthinna var när brudgummens mamma sa att konsten med ett välmående äktenskap handlar om att lära känna sin partners kärleksspråk. Det var så fint sagt, och så sant.

Vi kom i säng halv tre inatt, efter att ha dansat tills fötterna värkte minst lika mycket som kinderna efter allt skrattande. Då var det lyxigt att bara smita upp en trappa till hotellrummet och krypa ner. Vilken dag! Innan vi rullade hemåt imorse igen så avnjöt vi en himmelsk hotellfrukost i deras vineri och även den tar hem pris för den bästa jag ätit. Inte för att den var megaöverdrivet stor, utan för att den var lagom i storlek och innehåll perfekta saker. Bland annat glutenfritt fröknäcke (två sorter!), overnight oats, kallpressade grönsaks- och fruktjuicer samt två olika morgonshots med diverse nyttiga sting i! Heja!

Till Flädie vill jag definitivt åka tillbaka med Simon! Nu är jag åter hemma med min fina familj och jag ska riktigt njuta av en vecka på hemmaplan. Ha en fantastisk vecka!

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page