top of page
  • hej388

Green bowl med rödbetsfeta, grönkål, russin-quinoa & zucchini i balsamico-vinägrett

Bland det godaste jag vet är äta en riktigt välfylld green bowl. Därför blir det minst en färgglad skål grönsaker i veckan till lunch. Eller ja, ibland två, tre-fyra eller sju stycken. Och jag älskar dessutom hur en egentlig kylskåpsrensning kan få en sådan regnsbågslyster när man lägger samman allt man hittar.

Denna älskade green bowl är fylld med godsaker för kroppen – och smakar så rackarns gott! Och jag lovar – den mättar väl! 🧡

Green bowl med rödbetsfeta, grönkål, russin-quinoa & zucchini

2 skålar

1/2 isbergssalladshuvud 1 dl olivolja 2 msk vitvinsvinäger Ev. 1 msk balsamicovinäger En skvätt honung eller agave En stor nypa örtsalt eller havssalt

1 zucchini 1 stor morot 1 dl okokt quinoa 3 grönkålsknippen Ev 1 näve grantäpplekärnor 1 paket fetaost 3 rödbetor Olivolja Havssalt 1 avokado Ev. Lite sesamfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skala och skär rödbetorna i små kuber. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla ovlivolja och lite salt över dem. Baka dem i ugnen i ca 20-30 minuter, eller tills de blivit mjuka.

Koka under tiden quinoan efter anvisningar.

Glömde jag säga att basen består av en sallad slungad i balsamico-vinägrett? Det gör den – och den är så himla god! Gör vinägretten genom att hälla olivolja, vitvins- och balsamicovinägern, honung/agave och saltet i en liten skål och rör om/skaka om. Hacka upp isbergssalladen, ringla över hälften av vinägretten där och massera in i salladen. Lägg sedan upp salladen i botten av två skålar.

Grönkålen! Sätt en stekpanna på spisen och höj till medelvarm temp. Häll i ordentligt med olivolja. Dra av grönkålen från sina stammar, tvätta noga och lägg i dem i olivoljan. Strö över en nypa havssalt. Blanda runt kontinuerligt tills grönkålen har antagit en mörkare färg, ska ej brännas. Lägg upp den på salladsskålen och sprinkla eventuellt på ett gäng granatäpplekärnor!

När quinoan är färdigkokad häller du av eventuellt överblivet vatten och lägger ner russinen, blanda om ordentligt och lägg i salladsskålarna.

När rödbetorna är bakade lägger du i dem i en skål och smular ner fetaosten, blanda runt ordentligt (njut av den vackra färgen!) och lägg upp även dem i salladsskålen.

Tvätta och riv en morot i breda skivor som du lägger på.

Zucchinin svarvar du som spaggetthi, lägger i en skål och masserar in den andra halvan av återstående vinägrett. Lägg på skålen.

Sist men inte minst: halvera en mogen avokado och skiva en halva på vardera bowl. Eventuellt strö på lite seamfrön.

Och voilà! SÅ GOD!


194 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page