top of page
  • hej388

KRÄFTSKIVA & EXTRA HÄLSOFOKUS

I fredags blev vi bortskämda med en rejäl kräftskiva hos mina svärföräldrar ihop med alla syskonen och respektive. Mängder av himmelskt god mat, trevligt sällskap och lekar. Till efterrätt överraskade min svärmor med min raw chokladkaka och grädde, så lyxigt att bli serverad sitt eget recept! ♥ Resten av helgen har gått i väldigt lugn takt, med ett par timmars loppande (kom hem med en påse fina Newbiekläder för en tia eller tjuga styck) och häng hos min mamma där det har badats för fullt i poolen.

Som jag skrev tidigare i veckan så har det börjat kännas av energimässigt att vi är inne i finalen av graviditeten. Min energinivå har sjunkit och känslofaktorn ökat, en kombo som gärna bjuder in till mindre bra mat som ger snabb men helt värdelös energi. Ni vet att jag inte uppmuntrar att man blir fanatisk i sitt hälsotänk, utan att hälsotänk snarare handlar om att skapa sig härliga riktlinjer som ger dig ett starkt välmående och samtidigt utrymme att äta sådant som du känner är gott fastän mindre bra ibland. Den berömda balansen. Och i grund och botten är nog nyckeln till det som underlättar hela hälsoekvationen att försöka lära känna sig själv för att se vad som enklast orsakar dina fallgropar och får dig ur balans. Att äta mindre bra mat från time to time för att man känner för det är inte att hamna i obalans, men att låta de små avstickarna få dig att helt halka av dina goda rutiner är boven i dramat. Och att då lära känna vad som orsakar fallgropar i just din livsstil underlättar något enormt för dig själv att stanna ”on track” med ditt hälsofokus. För mig personligen handlar det om stress och trötthet. När jag är stressad eller väldigt orkeslös så börjar mitt huvud automatiskt söka snabba energikickar, som tyvärr ofta leder till en ond cirkel av lågt blodsocker, humörsvängningar och ännu mer orkeslöshet.. Och så är bergochdalbanan igång. Ibland innan jag ens hinner märka det. Under helgen rannsakade jag mig själv rejält och insåg att jag är påväg precis i den riktningen, och att nu om någonsin är behovet av en hälsosam balans viktig. I åtta månader har min kropp skapat en ny människa från topp till tå, inte konstigt att den är trött. Men just nu förbereder den sig för fullt inför en förlossning, en av mitt livs största, mest omvälvande och ansträngande upplevelser, och därefter omställningen att ta hand om ytterligare en liten människa och behöver allt stöd den kan få. Snacka om vikten av en schyst uppladdning – inte belasta den med skräpmat! Med det i bakhuvudet så har jag skiftat om fokus totalt till att verkligen ge mig själv dessa fem återstående veckor (kanske mer, kanske mindre) till att boosta hela min kropp med: · Så ren mat som möjligt, helt utan socker (av den enkla anledningen att min kropp inte kan hantera en avstickare just nu utan att låta sockerberoendet bryta ut till max) och extra många bra näringsämnen. Det betyder extra mycket grönsaker, bra fetter och gröna smoothies! · Prioritera sömn genom att lägga mig tidigare · Ingen mobil mellan kl 20:00-08:00 · Försöka yoga i minst 10 minuter dagligen (för mig räknas varje minut på mattan) · Lägga extra tid på att ta hand om min fysiska kropp: gravidmassage, epsombad, insmörjning med min älskade kroppsolja och samt när jag orkar- lite extra piff för att det gör mig glad

Det känns som en bra plan och behövligt fokus. ♥ Hoppas att ni får en fantastisk vecka!

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page