top of page
  • hej388

Raw chokladmoussetryffel

Som om len chokladmousse och chokladtryffel skulle gifta sig, resultatet – krämig, raw chokladmoussetryffel. Mitt mission har på de senaste åren blivit att skapa så många roliga (och goda, vi är kräsna!) nyttorecept som möjligt att ersätta alla knasiga sockeralternativ som finns där ute, till min son. Så jag helgarderar mig och använder min kreativa förmåga som annars lätt rinner över till att ta fram smarrigheter som många inte kan gissa är nyttiga. Dagligen ligger minst en receptidé och marinerar i mitt huvud, och för ett tag sedan blev jag sugen på att skapa något så gott att du kan ha det som finfika men samtidigt lika nyttigt att du kan äta det som frukost. Oftast använder jag naturlig sötning i form av honung (eller ger alternativ så som agave) eller kokossocker, och jag älskar dadlar, men så tänkte jag om man kunde försöka skippa det (fast ändå ge som möjlighet att lägga till) och ta fram en godsak som är dadel- kokossocker- och honungsfri. En viss sötma ville jag ha, och jag ville göra det en riktigt chokladbomb (ni kommer snart märka att jag är inne i en choklad-fas) och så ville jag att den skulle vara enkel att slänga ihop med få, men ytterst nytta ingredienser.

Resultatet? Raw chokladmousse möter chokladtryffel, enbart sex (eventuellt sju) ingredienser varav majoriteten är suuuuuuperbra för din hälsa. Avokado, kokosolja och (helst rå) kakao är som naturlig medicin för din kropp – snacka boost! De är clean, paleo, Liberal LCHF, utan gluten, socker, mjölk, nötter eller ägg, veganska och alldeles, alldeles underbara… Jag hoppas de ska falla er i smaken och ser fram emot att få höra vad ni tycker.


RAW CHOKLADMOUSSETRYFFLAR ca 10 stycken

1/2 dl kokosolja (helst kallpressad) 1/2 dl kakao (helst raw men givetvis fungerar även vanlig) + extra att rulla i 1 krm vaniljpulver 1 avokado 1 banan en nypa havssalt

ev. honung/agave (smaka först av med enbart banan, känner du att du vill ha en rejält söt boll så föreslår jag att du väljer honung/agave och smakar av mängden).

Börja med att mixa avokadon till en slät smet, tillsätt sedan kokosoljan, kakaon, bananen och vaniljpulvret – fortsätt mixa tills smeten blir alldeles slät. Ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar (eller frysen för att det ska gå fortare). Vi vill att smeten ska ha stelnat. Ta sedan ut dem och börja snabbt rulla dem till bollar, då kokosoljan som gör dem stela snabbt smälter i varma händer så gäller det att vara lite extra snabb. Rulla dem kakao och ställ tillbaka dem i kylen i minst 20 minuter. Servera dem kylda. Njut!

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page