top of page
  • hej388

Raw citroncheesecake med chokladbollsbotten

I förra veckan fick jag en idé om att blanda smakerna choklad och fräsch citron till min och Annas picknick. Resultatet blev en väldigt god, fräsch och enkel raw citroncheesecake med chokladbollsbotten. Slurp slurp slurp! Så här kommer receptet.♥


RAW CITRONCHEESECAKE PÅ CHOKLADBOLLSBOTTEN

6 bitar

Botten:

2,5 dl valnötter

10 färska dadlar utan kärnor

0,5 dl kakao

1 dl kokosflingor

0,5 tsk salt (gärna Himalaya)

3 msk kokosolja

Mixa valnötter i en mixer till grova bitar. Hacka dadlar och häll i dem tillsammans med kakao, kokosflingor, salt och kokosolja i mixern med valnötter. Mixa till en smulig smet som du sedan trycker ut och plattar till i en pappersklädd form. Jag använder en klassisk brödform. Ställ sedan in i frysen medan du gör cheesecakesmeten.

Cheesecake:

3,25 dl cashewnötter blötlagda minst 5 timmar – helt över natten

1 dl + 1 msk citronjuice (ca 2 citroner)

1 tsk vaniljpulver

0,75 dl smält kokosolja

2 msk honung (agave för vegan)

Blötlägg cashewnötterna minst 5 timmar innan och helst över natten. Häll av vattnet från nötterna och dem, citronjuice, vaniljpulver, kokosolja och honung i en mixer och mixa tills det blir en slät smet. Det kan ta uppemot 6-7 minuter. Ta ut formen från frysen och häll cheesecakesmeten i ett jämnt lager. Ställ i frysen för att få frosen cheesecake (som glasstårta men glöm ej att ta fram en bra stund innan servering för lite tining) eller i kylen för vanlig cheesecake-konsistens.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page