top of page
  • hej388

Rawfood tårta med choklad, hallon & browniebotten

I fredags fick jag en sån rolig förfrågan om jag kunde tänka mig att slänga ihop en bröllopstårta till dagen efter. Haha, jag älskar utmaningar och var tvungen att tacka ja. Man skulle ju kunna tänka sig att det smartaste hade varit att ta något av mina redan existerande ruggigt goda tårtrecept… Men nej, så funkar inte min hjärna. Den gillar att maxa utrymmet av utmaning. Japp. Så jag började skissa direkt på en ny tårta, haha! Och tur var väl det, för vips så har jag ännu en urgod tårta att dela med mig av till er. Den är växtbaserad, fri från gluten/mjölk/ägg/vitt socker och den smakar himmelskt gott!

I receptet nedanför så har jag skalat ner storleken så att du enkelt kan använda en klassisk springform. Skulle du vilja göra den som festlig våningstårta så rekommenderar jag dig att dubbla måtten.

Jag har dessutom valt att smälta rawfood choklad (älskar denna! som är mjölkfri & vegansk) och låtit den droppa nerför för att tårtan skulle bli festlig, men det är valbart.

Hoppas ni ska älska den lika mycket som jag & glöm inte att tagga mig i era matbilder, jag älskar nämligen att se mina recept komma till liv i era kök! 🙂

Raw choklad- & hallontårta med browniebotten

10 portioner

BROWNIE 5 dl valnötter (eller solrosfrön för nötfritt) 1 dl kakao 6 dl färska dadlar (ca 34 stycken) 1/2 tsk vaniljpulver (kan uteslutas) 2 krm salt 1 msk vatten

  1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare / kraftfull mixer och mixa tills degen blir slät (du kan behöva stanna ibland och skrapa ner deg från sidorna). Den kan upplevas som lite torr, vilket är helt okej och kräver därför inte mer vatten.

  2. Ta fram en springform (jag brukar använda en 20-22 cm), klä botten med bakplåtspapper och tryck ner browniesmeten till ett jämt lager.

CHOKLADLAGER 6,5 dl cashews (blötlagda i minst 5 timmar – gärna övernatt) 1 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver 1,5 dl smält kokosolja 1 dl agave, honung eller lönnsirap 1/2 dl kakao 2 msk kokosmjölk 1 nypa salt

  1. Skölj av de blötlagda cashewnötterna och lägg i en stark blender/mixer ihop med sötning, kokosolja och kokosmjölk. Mixa tills det blir en slät smet-

  2. Häll i vaniljpulver/vaniljsocker, salt och kakao. Mixa tills allt blir genomblandat.

  3. Häll smeten över browniebotten och ställ in i kylskåpet.

HALLONLAGER 6,5 dl cashews (blötlagda i minst 5 timmar – gärna övernatt) 1 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver 1,5 dl smält kokosolja 1 dl agave, honung eller lönnsirap 5 dl färska eller upptinad hallon 2 msk kokosmjölk

  1. Skölj av de blötlagda cashewnötterna och lägg i en stark blender/mixer ihop med sötning, kokosolja och kokosmjölk. Mixa tills det blir en slät smet-

  2. Häll i vaniljpulver/vaniljsocker och hallon. Mixa tills allt blir genomblandat.

  3. Häll smeten över chokladlagret och ställ in i kylskåpet i minst 4 timmar.

1 397 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page