top of page
  • hej388

Smoothiebowl med choklad

Som den frukostfantast jag är (tror stenhårt på att bra energi till frukost = bra energi under dagen) så försöker jag alltid få med grönsaker i det vi äter på morgonen. Och jag vet att många suckar hopplöst bara vid blotta tanken på ekvationen att få sina barn att frivilligt äta grönsaker. Men det är faktiskt lättare än man kan tro! Majoriteten av våra mornar startar vi med en stor dos spenat och avokado – och dessutom de viktiga kosttillskotten probiotika och omega3 (vilket annars kan vara rätt klurigt att få i sina barn). Jag serveraar nämligen en riktig näringsbomb utklädd till krämig smoothiebowl med smak av chokladmousse… Japp, det är exakt så bra som det låter! Här nedanför hittar ni mitt genialiska recept (som Jonathan ÄLSKAR, och så även hans mamma) och antingen serverar jag det som det är, eller ihop med ett kokt/stekt ägg.

Ett stort tips är dessutom att göra nyttiga smoothiebowls (smoothie i en skål) till en kul grej för barnen genom att ställa fram ett gäng tillbehör som toppings. Och låta barnen själva få dekorera och strössla på valfritt tillbehör. Tänk rostade kokoschips (rostad kokos), bär, nötter, pumpakärnor, solrosfrön, chiafrön, kakaonibbs, tunt skivad avokado/banan men också superfoods i pulverform som ex lingonpulver, blåbärspulver, rödbetspulver, matcha, vetegräs och nyponpulver eller kryddor.

MIN SUPERSMOOTHIEBOWL 2 portioner 1-2 avokados (börja med en och öka gärna på succesivt) 1-2 banan 1/2 dl kallpressad kokosolja 2 msk kakao (jag väljer alltid raw + justera efter smak) 2 dl veg. mjölk (ex mandel, cashew, havre) ev. två msk eko jordnötssmör 2 stora nävar babyspenat 2 kapslar probiotika (jag använder Helhetshälsas Probioplex eller Holistics Lacto Vitalis Pro) 2 tsk flytande omega-3  (jag använder ArcticMed- OBS! för vegansk så välj omega-3 i form av linfröolja/havtornpulver)

Häll i alla ingredienser i en skål (öppna kapslarna med probiotika och töm i pulvret)  och mixa allt med stavmixer till en jämn smet och häll upp i två fat. Alternativt förbered dagen innan och låt stå i kylen över natten, häll sedan upp på fat vid servering. Servera med toppingen!

125 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page