top of page
  • hej388

UNDERBARA DOFTLJUS AV EKO SOJA & EKOLOGISK YOGASPRAY FRÅN MANIC ORGANIC + RABATTKOD

Naturligtvis så bara måste jag få tipsa om våra underbara doftljus och ekologiska yogaspray som juklapp, till dig själv eller de du tycker om. Som andra halvan av vårt älskade livsstilsmärke Manic Organic har vi jobbat hårt med att ta fram riktigt bra produkter som gynnar båda hälsa och miljö, något som ligger oss varmt om hjärtat!

För drygt ett år sedan tog vi fram vårt första färdiga doftljus – som till skillnad mot paraffinljus inte består av fossilt bränsle (råolja) som sprider cancerogena och miljöskadliga ämnen vid tändning eller stearin som består av palmolja (en billig råvara som våra ovärderliga regnskogar skövlas för) och grisfett. Vi bor i en mörk del av världen under vinterhalvåret och att med hjälp av levande ljus lysa upp vår omgivning är en viktig del av vår kultur – men inte på bekostnad av någon eller något annat. Att då välja ljus, med eller utan doft, som faktiskt inte skadar vår hälsa, djur eller miljö vid tändning känns som en självklarhet – därav uppkom våra härliga doftljus skapade av rent vax gjort på ekologiska sojabönor. Nej till GMO, palmolja, stearin, paraffin och animaliskt fett. Dofterna är till största delen ekologiska eteriska oljor, men även en liten mängd doftoljor av högsta kvalitet. Vill man ha enbart eterisk olja eller naturliga doftoljor så är det Lemongrass & Ginger, Christmas Spirit och Warm Vanilla som gäller -alla med underbara doftkombinationer.

Vi skapade våra ljus för hand utanför Norrköping och de finns nu både som doftfri och i dofterna Coconut Daydream, Warm Vanilla, Lemongrass & Ginger, Christmas Spirit, Clean Cotton, Pink Champagne och Melon & Cucumber.  So far so good, men för att göra ännu större skillnad för vår jord så tog vi steget längre – för varje sålt ljus planterar vi nämligen ett träd i Afrika för att bekämpa den globala uppvärmningen (fotosyntesen binder koldioxid från exempelvis avgaser och skapar nytt syre), fattigdom (trädplantering ger ökade arbeten, mat, djurfoder, skydd mot erosion och naturliga läkemedel där de växer) och förlust av biologisk mångfald (trycket på regnskogen avtar). Det innebär att när du köper ett ljus från oss på Manic Organic så skonar du inte bara din hälsa, dina djur och miljön vid tändningen – du är med och gör en direkt påverkan för vår milj (idag sägs trädplantering vara bland det absolut bästa du kan göra för miljön). Hur fantastiskt bra är inte det? Dessutom är varje ljus laddat med en stor dos inspiration, brinner  +45 timmar och kostar inte mer än 239 sek. Klicka här för att komma till webshoppen!


Sedan har vi vår ekologiska yogaspray som jag fortfarande (efter 6 månaders daglig användning) inte kan få nog av… Vår yogaspray är antibakteriell och städar upp din yogamatta på alla de bakterier som frodas av svetten från din kropp och samtidigt som den fräschar upp så doftar den ljuvligt av lavendel och eukalyptus. Denna doftmix verkar nämligen terapeutiskt på dina sinnen och din kropp. Eukalyptus öppnar upp dina luftvägar, ger en känsla av klarhet i huvudet och lavendel är känd för sin harmoniska egenskap att reducera stress. En klockren kombo om ni frågar mig! Vår 100 ml-flaska skakar du väl och sprayar på mattan och låter sitta innan yogapasset och efteråt sprayar du lite extra och torkar av. Den är dryg, fungerar på samtliga material och går in i mattan utan att orsaka ett glid. Den tar hand om din matta och höjer dina sinnen i yogan. En perfekt present som inte kostar mer än 129 riksdaler. Beställ din här !


Ps. Även dessa sugrör i bambu är ett roligt paket -perfekt att ha i smoothies eller hälsojuicer. Du använder dem gång på gång och kan då bespara jorden all plast som annars sugrör består av. 5 för 75 sek.


Uppger ni rabattkoden organicbymommy så dras -10% av hela köpet – gäller fram till julafton.

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page