top of page
  • hej388

Vårt bröllop på Bali

Idag tänkte jag äntligen dela med mig av vår stor dag. ♥

Det värsta med att gifta sig är utan tvekan att man bara (förhoppningsvis) får göra det en gång i sitt liv! VILKEN DAG! Såhär, flera månader efter våra stora dag har jag fortfarande inte förstått och smält all den kärlek som omgav oss den dagen. Jag blir glad i hjärtat, nej rörd, bara vid tanken på hur fint vårt bröllop blev och vilken betydelse det fick för oss. Det blev verkligen vårt drömbröllop, ändå så mycket bättre än vi kunnat föreställa oss. Jag är så glad att vi valde att följa våra hjärtan med valet av bröllop, det blev verkligen vi vårt sätt. Vi ville att vårt bröllop skulle bli personligt med våra närmsta, vi bjöd 26 personer och 23 kom -vilket kändes helt magiskt!

Minns ni att jag hade befunnit mig på Bali i ca 6 veckor i våras innan Simon och våra familjer flög ner där i början av mars? När min svärfamilj anlände från Sverige och USA flyttade vi in i ett stort hus som vi hyrde i staden Sanur, ca fem minuters promenad från stranden. Vänner och resterande familj bodde på strandhotellen i närheten.

När dagen kom, den 14e mars, smet jag upp på morgonen en stund innan, yogade vid poolen och försökte samla min koncentration. Allt fram till dess hade varit så mycket fix och grejande att jag behövde landa och insupa nuet. Vi åt allihopa frukost, jag tog ett blombad (att bada i ett badkar fullt med blomblad på vattenytan, typiskt Balinesiskt) och jag spelade våra låtar på repeat. Därfter väntade taxi till min mammas familjs hotell, där min fina vän och brudtärna Anna väntade. Redo med rawfood bollar och choklad till bruden haha! Anna, världens bästa brudtärna, hon hade gjort vad som helst för mig den dagen – eller det skulle hon göra oavsett dag förresten. Hon flög över från Australien och sped sin värme över oss alla, fina Anna! Där fanns också världens bästa Deniese, nära vän och fotograf, samt min syster, stylist och MUA. Det piffades, underhölls och skrattades hjärtligt under ett antal timmar. Och så plockades det orchidéer och fragipaniblommor från trädan utanför, som hamnade i mitt hår.Brudklänningen åkte fram och blommorna levererades. Påklädd och klar mötte vi upp fotograf-Helena och videograf-Maria som tillsammans med Deniese förevigade vår dag…

I den lummiga, gröna hotellträdgården stod Simon och väntade, och vi gjorde en typisk ”first look”. Att se honom där och då fick allt annat runtomkring att försvinna. Vi halvt om halvt glädjegrät och småfnissade mest hela dagen. Hand i hand och så varmt omgiven av kärlek. Det fotades och vi märkte lustigt nog knappt av vårt lilla ”crew”, så fullt upptagna av varandra närvaro. Så förblev det dagen igenom…

Vi promenerade hand i hand, barfota till stranden utanför…

l

Efter fotograferingen promenerade vi längst strandpromenaden ner till platsen där de byggt upp ett altare för oss, utanför min gamla yogastudio (dit jag alltid har återkommit för yoga och utbildning). Pirret var så obeskrivligt starkt att jag nästintill flög fram. Vi fick en stund själva i loungen på hotellet bredvid, medan gästerna kom en efter en och fyllde upp stolarna nere på stranden. Varje gäst fick ett blomhalsband runt halsen, som vår vän Komang hade gjort kvällen innan. Simon ställde sig redo vid altaret och så började Daniel Yangs magiska fiolversion av Can’t help falling inlove spelas medan Anna gick in med Jonathan och Vivianna och därefter jag.

Maria, vår fantastiska vigselförrättare, som Universum sände i vår väg av en tillfällighet (hon bodde på Bali och av en slump möttes vi när hennes kollega från Holistics var en av mina retreatdeltagare månaden innan på vårt yogretreat) förgyllde vår ceremoni på ett helt magiskt sätt. Åh, Maria om du läser detta – TACK! Du är en så lysande stjärna och att just du ledde vår kärleksceremoni denna ljuvliga dag blev en sån självklar pusselbit. Maria vävde samman texter av kärlek, ömhet, personliga anekdoter om oss och ord ihop med en fantastisk meditation där alla våra gäster fick chans att sända oss själslig kärlek och energi. Min svägerska Emilia sjöng och hennes man Will framförde på gitarr låtarna Everywhere med Fleetwood Mac (fast i versionen med William Fitzsimmons Livedvs den här ovan på youtubeklippet) och Kärleksvisan med Sarah Dawn Finer. Åh, vilken vacker kombo av otrolig sångröst och skickligt gitarrspel, jag får gåshud bara vid blotta tanken. Thanks a million Emilia & Will!

Mitt i ceremonin medverkade även vår vän LinLin med en buddistisk kärleksvälsignelse. Hon utförde sin love blessing genom att tända rökelser, be för oss och lät oss läsa en text om kärlek, ömhet, respekt och medkänsla – gentemot varandra och oss själva. Avslutningsvis upprepade vi ett kärleksfullt mantra och blev välsignade med heligt vatten.

Slutligen uppmanade Maria oss att ta på varandra vigselringarna, förklarade oss som gifta och lät oss kyssas. Sedan spelades Kiss med Forever. Jag älskar att Simon uppmanade att välja den. När jag som sextonårig rockälskare berättade för Simon, som då var min nära vän, att den dagen jag gifter mig vill att Kiss ska spela just Forever så la han det på minnet och bad oss spela den. Åh! Vi gick från altaret, pussandes, kramandes om våra älskade barn och nära och kära. SÅ MYCKET KÄRLEK!

Medan gästerna gick upp till huset vi bodde i så stannade vi och tog ett par sista bilder på stranden. Sedan gick vi hem och möttes av skålande nära, en pool klädd med blommor och ljuslyktor både runt och i. De tre fantastiska kvinnor som jobbade som hemhjälp i vår hyrda villa hade under dagen ihop med min svärfamilj fixat huset så vackert och för hand gjort dekorationer av palmblad och blommor från trädgården som hängde i taket.

Vi caterade maten från en underbar restaurang driven av en svensk familj som bröt sig ur ekorrhjulet och flyttade till Bali med sina barn för 10 år sedan. Maten ville vi skulle passa alla, men grunden var ju ur vår matfilosofi – därav valde vi en stor bas av grönsaker i olika rätter, rawfood lasagne, glutenfri pasta pesto med sparris, en stor grekisk sallad, en typisk Balinesisk mix av rätter där enligt traditionen brudparet skär av toppen tillsammans, men också färgglad sallad, ugnsrostade grönsaker, fisk och lite ekologiskt kött med goda såser. Vår huvuddryck var Kombucha i fyra kanongoda smaker från ett lokalt bryggeri, men vi hade också en kokosnötsbar och vin. SÅ JÄKLA GOTT!

Och bröllopstårtan (eller egentligen plural haha!) sen då… Från ett lokalt bageri beställde vi himmelska växtbaserade tårtor i tre olika smaker: Jordnötssmör- & chokladmoussetårta, blåbär- och vaniljcheesecake och så gudomlig chokladtårta. Fria från gluten, mjölk och vitt socker. GUD SÅ GODA! Till och med de mest skeptiska gästerna tog om, och om igen.

Och så fortsatte kvällen, med den största dos kärlek jag någonsin upplevt. Med en grym toastmadame, enastående tal som aldrig tog slut haha! (TACK!) , fin musik, hjärtliga skratt och ovärderliga minnen. Och såklart höll jag tal, bruden brukar väl inte göra det men ni som känner oss vet att vi aldrig har tagit den traditionella vägen (när vi gick från att vara nära vänner till att bli tillsammans bestämde vi oss för att flytta ihop inom två veckor haha!). I mitt tal som jag höll (hög på kärlek, adrenalin och endorfiner) hyllade jag Simon och bad alla skåla för mig, för att jag hade haft den enorma lyckan och turen att få gifta mig med världens finaste människa och in i världens finaste svärfamilj. 😉

Och att nu få heta Strömberg i efternamn, ditt namn Simon, det betyder mer än jag kan förklara.

Åh, denna ceremoni alltså och denna dag. Den har jag stoppat varsamt i mitt hjärta, föralltid vilandes i mitt vackraste inre rum. TACK till er alla underbara människor i vår närhet som valde att närvara på vår magiska dag, tack för alla otroliga tal ni höll, fina sånger ni spelade, tack för alla lyckoönskningar och kärlekshälsningar. Och tack Simon, för att jag får dela livet med dig, i med och i motgång.

294 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bình luận


bottom of page