top of page
  • hej388

Årets påskdessert- citronpannacotta

Egentligen så har vi fullt upp i köket med fix och bak inför måndagens barnkalasbuffé att jag inte tänkte göra en specifik påskdessert i år…. Men, som ni vet har jag alltför många receptidéer som ligger och marinerar i mitt huvud och idag var jag bara tvungen att svänga ihop denna festliga påskdessert! Citronpannacotta i äggskal (givetvis kan man servera i glas året om men det passade så fint nu i helgen) med physalisbär i mitten. Utan socker, gluten, mjölk, nötter eller ägg. Mums!

ÄGGSKALEN

Ta ett rått ägg och en spik, pressa försiktigt spiken mot äggets topp tills det blir ett hål och skala bort små bitar av skalet innan du häller ut ägget (använd det till bak eller matlagning). Ta sedan bort ytterligare lite skal tills du får en önskad look, men var försiktig och använd lätta händer. Skölj ur ägget noga och låt torka.


CITRONPANNACOTTA

2 portioner eller 4-6 små äggportioner (perfekta till barn)

1,5 gelatinblad (eller motsvarande i vegetabiliskt geltainpulver för vegansk)

1 ekologisk citron (både skal och saft)

250 ml kokosgrädde (här använder jag Garants då den är krämig rakt igenom – vill man ha mejerier i så rekommenderar jag vanlig grädde)

0,3 dl sötning (kokossocker, björksocker eller honung/agave för PALEO och sötströ för LCHF, jag har honung)

kryddmått vaniljpulver

physalisbär till topping

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Häll sedan i kokosgrädde, sötning, citronskal och saft från eko citronen och vaniljpulver i en kastrull och värm upp. När det börjar koka upp så är den redo att tas av, krama då ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i under omrörning. Häll upp i äggskal/glas och ställ i kylen i ca 3 h. Vid servering: skär av översta toppen på physalisbäret och lägg på. Njut!

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page