top of page
  • hej388

Bästa bovetefrallorna


Hej på er, tänkte kika in och bjuda er på vad som har blivit mitt favoritbröd (delad förstaplats med teffrallorna)! Det smakar himmelskt, har en seg god yta och fluffigt inre samtidigt som de innehåller en hel hög nyttiga ämnen. Och man kan inte tro att de är fria från gluten, mjölk, ägg och nötter! Testa det!

Jag har utgått från duktiga Nillas Kitchens recept men gjort om det så det passar mig lite bättre. Tagit bort rismjölet då ris tyvärr innehåller höga halter arsenik och ersatt det med havre- och majsmjöl. Det är ett oerhört enkelt recept och smakar ljuvligt. Men för att få det sådär gott så gäller det att följa måtten (vikten) och anvisningarna till punkt och pricka! 🙂

Recept

18-20 st frallor

  1. 25 g jäst

  2. 9 dl ljummet vatten

  3. 2,5 tsk salt

  4. 350 g bovetemjöl

  5. 100 g havremjöl (jag stavmixer glutenfria havregryn till ett mjöl )

  6. 100 g majsmjöl (inte maizena, utan majsMJÖL -jag använder Saltå)

  7. 40 g fiberhusk (viktigt att det är just fiberhusk)

1. Rör ut jästen i vattnet. Använd elvisp med brödkrokar för att blanda ordentligt.

2. Mät upp fiberhusk, bovetemjöl, havremjöl, majsmjöl och salt och blanda i degvätskan, allt på en gång. Vispa ihop och fortsätt att blanda några minuter. Konsistensen blir först en lös smet som sedan sväller och blir klibbig medan vispar i några minuter.

3. Låt degen svälla i ca 10-15 min.

4. Antingen klickar du ut degen på bakplåtspapper på en plåt med hjälp av en sked eller så blöter du händerna men olja när du formar bullarna. Det kan vara lite kletigt men det ska gå relativt bra att rulla bullar. Pudra dem sedan med lite

bovetemjöl för att få en fin yta.

5. Låt jäsa på plåten under en bakduk i 90 min. Om frallorna inte jäst upp ordentligt, låt dem jäsa lite till. Hur snabbt de jäser beror på temperatur på degvätskan och temperatur i köket.

6. Värm under tiden upp ugnen till 225 °C och grädda i ca 20 min

OBS! Låt dem svalna en stund innan förtäring. De håller sig färska i flera dagar och går bra att frysa.


284 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page