top of page
  • hej388

Chokladbiskvier (glutenfria & mjölkfria)

Wow, vilken respons dessa fick under dagen. Inte konsigt med tanke på hur naggande goda de både ser ut att vara och faktiskt är. Jag har alltid varit svag för chokladbiskvier och trollade i veckan fram ett riktigt gott recept utan gluten, socker eller mjölk. Supergoda och kan även med fördel göras med smör om man äter mjölk, men både versionerna är verkligen goda. Att de dessutom har en hög andel nyttoämnen för kroppen gör det ju inte sämre direkt. Så nu, efter kvällens yogaklass har jag tagit en mellanlandning i soffan och tänkte skriva ner receptet så att ni kan sätta igång att baka! Lilleman står bredvid och kikar glatt på Bruce Springsteen musikvideos på youtube, det är nämligen hans nya ”grej”. Modern musik ska bytas direkt, men så fort Bruce eller Johnny Cash spelas så blir han nöjd. Lite stolt blir man ju ändå. Så, till tonerna av I’m on fire ska jag passa på innan kvällsnattningen.

Bakar ni dem? Lämna gärna en kommentar och berätta hur ni gillade dem.


CHOKLADBISKVIER

6 normalstora eller 8 minisar

Botten

1,5 dl mandelmjöl

1/2 dl kokossocker eller björksocker (eller sötströ för LCHF)

1 äggvita

Chokladkrämen

0,5 – 0,75 dl kokossocker eller björksocker (eller sötströ för LCHF)

1 äggula

1 msk kakao (gärna rå)

1 dl kokosolja (rumstempererat smör vid LCHF)

Börja med botten genom att sätta på ugnen på 200 grader. Blanda äggvita, mandelmjöl och sötning till en jämn smet och klicka ut till små runda, platta bottnar (6-8 stycken) på en pappersklädd ungsplåt. Baka i ugnen i ca 10-12 minuter, ta ut och låt svalna helt.

Chokladkrämen gör du genom att vispa sötning, äggula, kakao och kokossolja/smör till en jämn smet. Ställ sedan in i kylskåpet i ca 15 minuter och ta ut igen då den förhoppningsvis har stelnat något. Vispa då igen i minst 3 minuter och bred på varje botten. Ställ in i kylen. Smält choklad, ta ut biskvierna och bred på den smälta chokladen på varje. Låt svalna och stå kylt till servering. Njuuuuut! 

591 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page