top of page
  • hej388

EN DAG PÅ LANDET

Alltså, vilken dag! Det är precis dagar som denna som man drömmer om när kylan biter ute i vintermörkret, värmande vårsol på en blå himmel, frisk luft, fågelkvitter och ett förväntansfullt lugn i luften som skvallrar om att sommaren är runt hörnet. Åh, man mår så bra att få ta del av naturen dagar som denna. Jag ser att det fortfarande sitter små fragment jord under mina naglar när mina fingrar nu dansar över tangentbordet, det skvallrar om vad jag har gjort idag. Imorse började vi dagen på kontoret, jag hade hjälp av min lilla son aka vår nya praktikant. Flertalet större beställningar skulle iväg som vi packade och åkte in med till Postkontoret. Därefter åkte vi raka vägen ut till min mormor och morfars gård. Dagen har vi sedan spenderat med att flitigt så ekofrön. Jag intog växthuset detta år och fyllde det innan och utan med gullök, gräslök, tomater, gurka, sallad, spenat, timjan, basilika, dill, oregano och persilja. Samt två stora rader ringblommor som jag ska använda till salvor och olja, ringblomma har fantastiskt läkande och närande krafter. Tanken är även att få till lite potatis också. Fröerna köpte jag (och fick från min fina vän Anna) av märket Nelsons (Blomsterlandet) och jorden som är godkänd för krav-odling blev jag så överförtjust i när Simon hittade på Coop. Solens strålar gjorde växthuset till en tropisk oas medan jag sådde rad upp och ner, morfar fyllde på vattenkannorna från brunnen, fixade med sina hundrafemtiotretton hallonbuskar (också eko ♡) och Lisa Nilssons skönsång gjorde oss sällskap. Sedan tog morfar med mig till en av de närliggande hagarna där vi slog ner potatis. Jag älskar deras gård, omgiven av så mycket ängar och grönska. Så mycket natur. Jonathan hängde med mormor, sov ute i sin vagn och fick även åka med i traktorn för första gången. Behöver jag säga att han var eld och lågor?

Nu ska jag krypa ner bredvid mina killar. Idag har jag för ovanlighetens skull inte lagat någon mat men jag passade på att plocka med mig nässlor som jag ska använda i morgondagens maträtter. Hoppas att ni också har haft en fantastisk dag.

Kram
1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page