top of page
  • hej388

FREDAGAMYS & KAOS PÅ DISNEY WORLD

… Och jag har överlevt en maxad heldag på Disney World med båda små lejonungarna som ensam förälder (men med fyra par extrahänder). Sist jag var där var grad night i slutet av mitt senior high schoolår då hela nöjesparken stängdes ner för allmänheten och enbart hölls öppen för avgångsklasser från high schools runtom i Florida, fast hela natten igenom och med en massa välkända band såsom Paramore spelandes. En annan typ av upplevelse kan man säga..

Att få åka hit med barnen var fantastiskt roligt och det var verkligen sådär omtalat magiskt att få uppleva glädjen i deras ögon. Det gav även en och annan glädjetår i ens egna. Vad jag även gav mig själv var cirka en miljard mentala high fives under dagen. För whoah, vad man testar sin kapacitet som tålamodig förälder genom att utsätta sig för just dessa tillfällen. Jag menar… Cirka 10000 människor i omlopp gör det ju enkelt att hålla reda på varandra, inte minst treåringar som alltid vill sitta still i sin vagn. Och med köer på 50-90 minuter till varje attraktion är det tur att barn har ett sådant omtalat fint sätt att hantera konceptet vänta på. Tur ändå att åkturen sen ändå håller på i hela 2 minuter. Och desto roligare blir det alltid när ens barn är så övertaggade att deras hjärnor helt enkelt inte prioriterar att sova naps, övertrötta barn är det härligaste som finns! Speciellt när de kostar på sig ett mysigt utbrott mitt i folkmassan för att mamma inte låter dem åka den omtalade Space Mountain (googla!), tänk vilken kreativitet de får när det gäller uppror, de små liven. Och som lite fluffigt grädde på moset så bjussar de sin mamma på en och annan liten yogasekvens med temat ”hur man utnyttjar potentialet på mammas två armar till max”, vilket såklart är omtänksamt och inkluderar såväl fysisk som mental träning. Avslutningsvis så är de måna om att alltid lyckas höja underhållningsfaktorn, vare sig de vet om det eller ej. Exempelvis genom att, som blöjfri sedan över ett år tillbaka, ha så kul att man glömmer att man behöver göra både nummer 1 och 2 när man är mitt uppe i en HÖG klätterställning med lite labyrintinspirerande inslag som mamma måste kråla och kravla sig upp i med en bebis i famnen för att ta hand om. Sånt får man inte vara med om varje dag. 🙂

Haha, trots den verklighetsbaserade ironin så är det såklart fantastiskt att semestra med barn och vi hade en magisk dag. Men det är lätt att alla de drömmiga instagrambilderna på glada familjer på semester målar upp illusionen av att andra har det så oklanderligt bra och prydligt, medan man själv pendlar mellan mindre kaos och frustration emellanåt. Så ser ju inte någons verklighet ut. Och nej, den illusionen vill jag inte bidra till! Avslutningsvis- Disney World är en magisk plats och åker man till Florida med barn bör man ta sig till den kända parken (eller det är egentligen fyra olika, Magic kingdom heter den med alla karaktärer) i Orlando. Men se till att packa med våtservetter, solkräm, energigivande mellanmål och tålamod utan dess like! ? Nu har vi checkat in på ett mysigt hotell och beställt take away från TGIF. Imorgon väntar min bästis Koris bröllop på kvällen och innan dess ska vi hänga på hotellets poolområde. Ha en fantastisk helg!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page