top of page
  • hej388

Guldmjölk innan läggdags

Jag har länge tänkt prova den omtalade guldmjölken – den naturliga nyttobomben som boostar kroppen rejält så här i vintertid på ett läkande och stärkande sätt med två av världens mäktigaste hälsoämnen!

Guldmjölk är nämligen en varm dryck som bl.a. innehåller gurkmeja: en av de absolut nyttigaste örter som finns och som använts i många årtusenden för sina extremt hälsosamma egenskaper -kallas även för världens supermedicin! Gurkmeja är den ört som tillsätts i curry för att ge den dess gula färg, det är en av de mest antiinflammatoriska ämnen som finns, har otroliga läkande egenskaper och är en kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. Dessutom stärker och förbättrar den ämnesomsättningen, är renande för blodet och levern (främjar detox rejält), reglerar blodsockernivån, förbättrar immunförsvaret, stärker hjärta och kärl. Bara för att nämna några av dess fantastiska egenskaper! Den innehåller även ingefära: likaså den en dunderört som är antiinflammatorisk, renar njurarna, besitter otroliga läkande egenskaper och bygger upp immunförsvaret. Jag var beredd att det antagligen skulle smaka ganska illa, men vart positivt överraskad av hur den faktiskt smakade rätt gott. Ska bli spännande att se hur den kommer påverka min kropp genom ett glas innan läggdags varje kväll! Recept Guldmjölk

1. Först måste man förbereda en slags pasta, denna håller 4 veckor i kylskåp:

– 0,5 dl ekologisk gurkmeja – 0,5 dl ekologisk ingefära – 1 tsk svartpeppar – 2 dl vatten Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme samtigt som du rör om tills du har en tjock pasta. Låt svalna, häll upp i ren glasburk och förvara i kylskåpet.


2. Guldmjölken: – 0,5 tsk av pastan – 2,5 dl vegetabilisk osötad mjölk (jag valde mandelmjölk, men även ris/havremjölk går bra) – 2 tsk mandelolja/kokosolja – ev. sötning i form av honung/agave Bland ner allt utan sötningen i en kastrull och koka upp. Ha i sötningen och drick! Hoppas det smakar! ♡ Puss!


230 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 commento


samer kareem
samer kareem
09 lug 2022

Tack för upplevelsen och inspiration.

Mi piace
bottom of page