top of page
hej388

OAS – KALMARS HÄLSOPÄRLA!

Har ni besökt Kalmar? Om inte så skriv genast upp det på er Sverige-to-do-list, bums! Det är nämligen den charmiga sommarstaden som erbjuder oss en bro över till Öland, en stad fylld med havsluft och härlig atmosfär. Jag åker dit minst två gånger per år och sommaren är definitivt en favorit! Som alltid på resande fot ‎så är jag på jakt efter fräsiga hälsohak med ekologisk mat och dryck som gör kroppen gott men har aldrig funnit något bra alternativ i Kalmar -förrän nu!

För tre månader sedan öppnade det fantastiska trevliga paret Rabia och Shahram upp portarna till OAS – en mindre restaurang/café/juicebar där helhetstänket är precis det jag eftersöker. De eftersträvar att allt ska vara ekologiskt och försöker erbjuda så mycket närproducerat som möjligt. Dessutom är allt vegetariskt (mycket veganskt) och du ser inte skymten av vitt socker, fastän att glasdisken är fylld med mumsiga rawfoodbakelser. De erbjuder i dagsläget mackor (ej glutenfria, men närproducerat och eko), sallader, mängder av rawfood bakverk, juicer, smoothiebowls och kaffe.

Förutom att de har ett underbart hälsotänk och högklassig kundservice som genomsyrar konceptet så smakade allt vi provade så himla gott! Vi drack juice gjord på morot, apelsin och ingefära, sallad med fetaost och vitlöksröra samt en smoothiebowl med spenat/mango. Jag tyckte dessutom att deras prisnivå var riktigt bra (sallad 79 SEK, smoothiebowls 59 SEK, Smörgås 59 SEK och juicer 45-49 SEK). Ni hittar dem på Storgatan 26 (mitt i stan) och de har öppet de flesta dagar 10-21. Följ dem gärna på #oas.kalmar på instagram. Och missa inte a besöka dem om ni har vägarna förbi Kalmar! ♥

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page