top of page
  • hej388

PÅVÄG

Gah, hur mycket man än tycker att man varit ute i god tid med alla förberedelser så känns det alltid som att man är ute i sista minuten när man ska på semester! Att försöka packa ordentligt med en bebis som skriker konstant när hon inte är uppe i famnen och en treåring som har sin egen version av vad som är nödvändigt att stoppa ner i väskan är definitivt en spännande kombo. Jag är minst sagt nyfiken på vad som ligger i väskorna när vi öppnar dem ikväll. Men båda barnen och samtliga pass är i alla fall nerpackade, resten löser sig alltid. Jag har i alla fall preppat handbagaget med en uppladdad surfplatta full av barnprogram (läs Paw Patrol i överflöd), chiapuddingar, nötter (tänkte göra energibollar men drog ner på alla måsten innan resan), majskrokar, smoothies, torkad mango och fruktremmar. Vi äter såklart inte allt på en dag, men det är alltid bra att ha en väska energi nära tillhands när man ska flyga. Och så slängde jag ihop en baguette (receptet jag postade förra veckan och ja, den är verkligen så enkel att man bara slänger ihop den) med lite pålägg till mellanmål. Mums!

Att åka ”hem” till Florida känns pirrigt och så behövligt. Hela resan har en så fin tajming i mitt liv. Denna vinter och vår drogs min hälsa ner rejält, nu i efterhand har jag fått reda på att min sköldkörtelmedicin levaxin (jag har ingen sköldkörtel pga tidigare sjukdom och måste ta ersättande medicin för att kroppen ska fungera) var ur funktion. För andra gånger på mindre än ett år har samma läkemedelsföretag gjort fel i produktionen och vi är tiotusentals människor som har drabbats med flertalet jobbiga symtom, såsom extrem energibrist, mentala svackor och konstant olustkänsla, stresskänsla, ångestkänsla och hjärtklappning med mera. Jag blir upprörd när jag tänker på det, att min kropp varit rejält nedsatt i minst fyra månader. Fyra viktiga månader i början av mitt liv som flerbarnsmamma. Och i dagsläget så är jag fed up på hela denna medicinbit, och när jag hämtat tillräckligt med kraft så ska jag djupdyka i hur jag ska stärka min kropp på andra sätt och se över naturligare vägar till välmående utan levaxin. Anyway, inget ont utan något gott – och denna hälsosvacka har även gett mig enormt mycket vackra, viktiga insikter samt att jag nu gör en jätteinsats i min hälsa genom att bland annat jobba med min personliga utveckling hos en metacoach. Men att få ta en paus från vardagen genom att åka hemifrån, hem till mitt andra hem i solen nära havet, utan måsten eller hushållssysslor känns nästan magiskt. Jag behöver det, jag behöver få släppa fokus på alla måsten och istället ge hän åt att landa i hur jag mår och känner, hämta kraft och framförallt kunna ge mina barn min fulla uppmärksamhet. Åh, jag är så redo att få ta ett steg tillbaka från vardagen och låta perspektivet på allt bli klart och tydligt, så som det ofta blir när man reser bort. Jag känner mig som fågeln Pheonix som efter att ha brunnit ner få börja resa mig ur askan med ny kraft och i purstarka färger. Trots att vi ska till landet med den mest omtalade onyttomaten så är min plan att frossa i frukt och grönt. Jag ska läka kropp och själ med naturlig mat, havsvatten, barnen, solen och härliga människor i sju dagar. ♡ Vi ses på andra sidan underbara ni!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page