top of page
  • hej388

Rawfood lasagne

Denna rawfood lasagne får dig att glömma allt vad pasta heter! Den är rakt igenom vegansk, PALEO, LCHF och lowcarb. Så god, fräsch, nyttig och mättande. Och dessutom en fantastisk kall lunch att ta med till jobbet dagen efter.

Kommer den till liv i ditt kök? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Hoppas det ska smaka! 🙂

RAWFOOD LASAGNE (TO DIE FOR) 2 portioner RICOTTAOST 2 dl cashewnötter (blötlagda i vatten i minst 4 timmar) 1 skvätt citronjuice 0,75 tsk salt (gärna himalaya/havssalt) peppar 2 msk vatten Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg dem i en mixer/matberedare ihop med citronnjuice, salt, peppar och 2 msk vatten. Mixa därefter ett par minuter till en hyfsat slät ”ricottaost”. Ställ åt sidan.TOMATSÅS 2 dl soltorkade tomater 1 liten tomat eller en näva körsbärstomater 1/2 eller en mindre vitlöksklyfta 2 msk olivolja en skvätt citronjuice Mixa alla ingredienser i en matberedare/mixer till en slät puré-ig konsistens. Ställ åt sidan.

PESTO 1 kruka basilika 1 dl pinjenötter/cashewnötter/solrosfrön för nötfritt 1,25 dl olivolja 1 vitlöksklyfta 1 näve babyspenat (går att utesluta) salt & peppar

Mixa alla ingredienser i en matberedare/mixer och ställ åt sidan.

LASAGNAPLATTORNA 1 medelstor zucchini

Riv zucchinin i tunna skivor (gärna med en mandolin). Lägg sedan ett par bredvid varandra på ett serveringsfat och börja varva med ”ricottan”, tomatsåsen och peston. Dvs ett lager av den ena, på med ”zucchiniplattorna”, bred ut ett lager av den andra såsen, på med ”plattor” osv. Servera som den är!


141 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page