top of page
  • hej388

Äpple- & kanelscones (paleo, glutenfri & mjölkfri)

Denna veckan har varit en intensiv skaparkarusell med vårt företag. De sista månaderna har vi förberett för en stor konceptförändring som jag blir helt exalterad av att tänka på. Den har krävt tid, kraft och -precis som alla skaparprocesser- frustration och kärlek. Och så äntligen har alla pusselbitar fallit på plats och vi börjar närma oss en lansering. Som jag har längtat! Så idag har jag varit och jobbat med vårt tryckeri med de slutliga idéerna som ska tryckas under morgondagen. Ikväll är en typisk kväll i vår lilla entrepenör-familj. Vi har busat oss svettiga innan vi lagade mat ihop, nu är Jonathan nattad och jag sitter med den sista finslipningen av produktpresentationen uppkrupen i soffan bland kuddar och filtar med ett glas ingefärsvatten. Det låter så harmoniskt, och det är fantastiskt häftigt. Men det är också redigt slitigt i perioder. Jag tror dock att båda delarna måste få finnas med och så länge man älskar det man gör så är man på rätt spår. Nu ska jag återgå i min lilla jobbarbubbla. Imorgon ska allt vara klart. Det ger mig fjärilar i min mage. Jag ville dock kika in med ett helt underbart recept på vad som är nya frukostfavoriten här hemma (men som går lika bra att äta som fika eller mellis, eller varför inte lätt kvällsmat): Äpple- & kanelscones. Åååh, de är så goda, saftiga och mättande. Lika goda som nyttiga! Njut!


ÄPPLE- & KANELSCONES  3-4 portioner 2 Äpplen 1 dl mandelmjöl (om du inte äter bovetemjöl – välj 1 dl havremjöl dvs. mixade havregryn) 1 dl bovetemjöl (om du inte äter bovetemjöl – välj ytterligare 1 dl mandelmjöl) 2 ägg 1,5 tsk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 1,5 msk kokosolja 1,5 msk kanel

1/2 krm salt Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, ägg, fiberhusk, bakpulver, smält kokosolja och kanel till en jämn smet. Riv äpplet grovt och rör i. Klicka ut smeten i två högar på ett bakplåtspapper och platta till. In i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ut och ät ljumma. Njut!

436 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page