top of page
  • hej388

Krämig chokladmousse (lchf)

Vi älskar choklad här hemma och min raw chokladmousse äter vi som såväl frukost som festlig dessert, likaså har det varit en dunderhit hos deltagarna när jag serverade den på både retreatet i Frankrike och hälsohelgen i Sverige i somras! Men ibland kan det vara gott att variera och i helgen gjorde jag min gräddiga variant, som är mer lyxig då jag använder mörk choklad (för sockerfritt så väljer jag Vivanis 92%iga). Denna var min stora favorit när jag åt LCHF-kost för ett par år sedan och en stor skål slukades i ett naffs av familjen i lördags, mums! Att den är superenkel att slänga ihop gör ju inte saken värre direkt…

CHOKLADMOUSSE 4 portioner 80-100 gram choklad (vikt beroende på hur stor kaka du köper – minst 70% kakaohalt) 2 äggulor 1/2 tsk vaniljpulver 3 dl vispgrädde (välj alltid 40%-ig) 50 gram färskost (jag köper Arlas Eko utan tillsatser) Börja med att smälta chokladen på låg värme eller i vattenbad. Vispa upp grädden men utan att den blir för hård. Häll i äggulor, vaniljpulver, färskost och den smälta chokladen i grädden och vispa tills det är genomblandat men inte längre. Ställ in i kylen i minst 2 timmar och fram till servering. Ät som den är!

220 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page