top of page
  • hej388

Italienska kycklingsbullar i tomatsås

I veckan blev jag så himla sugen på en typisk amerikansk-italiensk rätt som motsvarar vår spaghetti köttfärssås, nämligen spaghetti meatballs – köttbullar i tomatsås med spaghetti. Så jag gjorde om den till kött-, mjölk- och glutenfri och mmmmmm så god den blev! Jag använde kycklingfärs med mycket härliga kryddor (inte stark då vår son äter av den, men du kan definitivt stinga till den en aning om du vill) och serverade den med ”zucchinispaggethi”. Mums!


ITALIENSKA KÖTTBULLAR I TOMATSÅS 4-6 portioner

1 kilo kycklingfärs 1 gullök 1 ägg (eller motsvarande i fiberhusk) salt 1 stor näve färsk basilika 1/2 näve färsk timjan peppar olivolja 2 paket krossade tomater (ekologiska utan tillsatser) 2-3 vitlöksklyftor pressade Basilika/oregano/timjan till såsen salt + peppar

Börja med att blanda ihop bullarna genom att blanda färs, hackad gullök, ägg och kryddor (hacka basilika och timjan vid färsk) till en jämn smet. Häll olivolja i stekpannan, rulla till lite större bullar och fräs på dem så att de blir genomstekta. Så länge kan du hälla i olivolja i en annan lite djupare grytpanna eller kastrull och fräsa på vitlöken lite lätt. Häll sedan i tomatsåsen, kryddorna, samt kycklingbullarna vartefter du låter dem stå och puttra i ca 10 minuter. Servera gärna med zucchininudlar (svarvad zucchini) eller sallad. 

60 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page