top of page
  • hej388

Musselgryta med sötpotatis

Jag är alltid en riktig sucker för mat från havet, och just det senaste halvåret har just musslor varit något som jag trånat efter dagligen. Även om musslor inte är så feta så innehåller fettet rikliga halter av den hälsosamma fettsyran omega3, samt att de är proteinrika. Idag tänkte jag därför bjuda på ett väldigt enkelt och somrigt recept, väljer ni att addera vitt vin har ni den franska paradrätten moules marinières. Det är LCHF-vänligt (skippa sötpotatisen om du vill hålla nere kolhydraterna, jag älskar mixen) och om du väljer kokosmjölk blir det paleo (då med mer kokos-aktig smak). Hoppas det ska smaka! 🙂

Jag bakar mitt omtyckta durra- och teffbröd (receptet hittar du här) som jag skär i skivor, ringlar på olivolja, örtsalt/flingsalt och pressad vitlök på och skjutsar in i ugnen för att få en knaprig yta på. Sedan doppar jag vitlöksbrödet i gräddsåsen. Mums!

#LUNCH #MIDDAG #RECEPT #SKALDJURSRÄTTER

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

LOUISE STRÖMBERG

SELF LOVE & FEMALE EMPOWERMENT

bottom of page