top of page
hej388

Nasi Goreng på blomkålsris

Idag fick jag en sån stark längtan efter en riktigt asiatisk klassiker till måltid, nämligen den Balinesiska Nasi Goreng, även kallat Phad Thai i Thailand och Chicken Fried Rice i internationell mun. Kärt barn har många namn och denna rätt är poppis i hela världen. I grund och botten är det den enklaste av rätter: mixad stekt kyckling, ris och grönsaker. Ändå såå goood. Så till lunch slängde jag ihop den med en hälsosam twist: blomkål istället för ris. Och den vart riktigt lyckad! LCHF/Lowcarb/Paleo. Perfekt till både liten som stor, nyttig och enkel att göra -katjing!

NASI GORENG – THE HEALTHY WAY En riktigt stor portion, eller två mindre 1-2 kycklingfiléer 3 dl hackad blomkål 1 morot 1 gullök 2 vitlöksklyftor 2 broccolibuketter 0,5 tsk salmbal oelek ev. groddar 2 ägg Salt smör/olja att steka i Lime/citron till servering

Börja med att steka kycklingen lite lätt i en stekpanna. Ta av och hacka upp den i mindre bitar. Hacka blomkålen + broccoli till små bitar i storlek med ris och koka upp dem bägge lite lätt. Häll av vattnet och låt stå. Hacka upp morot, lök och vitlök på samma sätt och lägg i en stekpanna tillsammans med kycklingen, blomkål, broccoli och groddar. Mixa ihop och stek upp tillsammans. Salta. Knäck i ägen och rör runt så att det blandas in i röran och steks på. Servera tillsammans med en halva lime/citron som du pressar över innan förtäring.

Hoppas det smakar!


76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page