top of page
  • hej388

Nasi Goreng på blomkålsris

Idag fick jag en sån stark längtan efter en riktigt asiatisk klassiker till måltid, nämligen den Balinesiska Nasi Goreng, även kallat Phad Thai i Thailand och Chicken Fried Rice i internationell mun. Kärt barn har många namn och denna rätt är poppis i hela världen. I grund och botten är det den enklaste av rätter: mixad stekt kyckling, ris och grönsaker. Ändå såå goood. Så till lunch slängde jag ihop den med en hälsosam twist: blomkål istället för ris. Och den vart riktigt lyckad! LCHF/Lowcarb/Paleo. Perfekt till både liten som stor, nyttig och enkel att göra -katjing!

NASI GORENG – THE HEALTHY WAY En riktigt stor portion, eller två mindre 1-2 kycklingfiléer 3 dl hackad blomkål 1 morot 1 gullök 2 vitlöksklyftor 2 broccolibuketter 0,5 tsk salmbal oelek ev. groddar 2 ägg Salt smör/olja att steka i Lime/citron till servering

Börja med att steka kycklingen lite lätt i en stekpanna. Ta av och hacka upp den i mindre bitar. Hacka blomkålen + broccoli till små bitar i storlek med ris och koka upp dem bägge lite lätt. Häll av vattnet och låt stå. Hacka upp morot, lök och vitlök på samma sätt och lägg i en stekpanna tillsammans med kycklingen, blomkål, broccoli och groddar. Mixa ihop och stek upp tillsammans. Salta. Knäck i ägen och rör runt så att det blandas in i röran och steks på. Servera tillsammans med en halva lime/citron som du pressar över innan förtäring.

Hoppas det smakar!


74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page