top of page

Pepparkaksmuffins (utan gluten, mjölk, socker eller nötter)

  • hej388
  • 29 nov. 2016
  • 1 min läsning

Här kommer ett himla gott muffinsrecept med pepparkakssmak. Sötman kommer från banan och dadlar. Den är nötfri men går att göra om (se anvisning) för att bli paleo-vänlig. Hoppas de smakar!


PEPPARKAKSMUFFINS

14-16 stycken

4 bananer

4 ägg

2 dl riven kokos

1 dl rismjöl

1 dl bovetemjöl

1/2 dl kokosmjöl

 (eller 2 dl mandeljöl + 1/2 dl bovetemjöl istället för 1 dl rismjöl, 1 dl bovetemjöl + 1/2 dl kokosmjöl om du vill ha den PALEO)

2 tsk bakpulver

10 hackade färska dadlar

3 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

nypa salt

4 tsk pepparkakskrydda (eller 1 tsk kanel + 1 tsk mald ingefära + 1/2 tsk kryddnejlika + 1/2 tsk kardemumma)

Sätt på ugnen på 165 grader. Mixa bananer och dadlar till en slät smet. Knäck i äggen och vispa ner resten av ingredienserna. Klicka i dem i muffinsformar och sätt dem i en muffinsplåt. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter. NJUT!

Comments


bottom of page