top of page
hej388

Saftig äppelkaka med vaniljkräm (lchf & paleo)


Efter en sådan pang-sommar så kan man ju inte annat än att faktiskt se fram emot hösten och alla dess vackra smaker, känslor och färger! Och även om augusti skiner med sin sensommarglans så tänker jag smygstarta höstkänslan med en himmelsk god (och saftig!) äppelkaka med valbar proteingömma! Den är LCHF/PALEO-vänlig och går att göra vegansk. Och som vanligt är receptet fritt från gluten, mjölk och vitt socker. Till den serverar jag min vaniljkräm eller raw vaniljsås. Hoppas den ska smaka!

Klicka här för att komma till mitt recep på krämig vaniljkräm (PALEO/LCHF men ej vegansk) eller raw vaniljkräm (vegansk) här!

ÄPPELKAKA ca 8 portioner150 gram kokosolja eller smör* (köp här) 3 ägg* eller 1,5 dl kikärtsspad 1,5 dl björksocker (för LCHF/PALEO – köp här) eller 1,25 dl honung* 1/2 dl mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk 1 tsk fiberhusk (köp här) 2 dl mandelmjöl (köp här) 1 dl kokosmjöl (köp här) 1 tsk bakpulver 3 äpplen Ev. 1/2 dl hampaprotein (köp här) 2 msk björksocker (för LCHF/PALEO) eller annan sötning 2 tsk äkta kanel (köp här) *Ej vegansk Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa smör/kokosolja och 1,5 dl sötning. Knäck i äggen/kikärtsspadet, mandelmjölk, 1 rivet äpple och vispa igen. Ta en ny skål, häll i mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, fiberhusk och eventuellt hampaprotein och blanda ihop för att sedan hälla i  skålen med den vispade smeten. Vispa igen. ”Bröa” sedan en springform (jag använder en 20 cm stor och tar kokosolja + kokosmjöl för att bröa insidan) så att kakan sedan enkelt ska släppa och häll därefter i smeten. Platta ut över hela formen. Skär sedan de resterande två äpplena i hyfsat tunna bitar, lägg i en skål och blanda med kanel och 2 msk sötning. Lägg sedan äppelbitarna över smeten och tryck ner en aning. Baka mitt i ugnen under ca 25-30 minuter.

509 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page