top of page
  • hej388

Tunna pannkakor (utan gluten, mjölk eller nötter)

Man måste ju ändå bara älska Nilla och hennes mumsiga recept. Det är inte ofta jag hinner prova andras recept, då mitt huvud rinner över med egna idéer som jag bara måste prova, men om jag någon gång gör det så är det oftast Nilla jag vänder mig till! Mina favoriter när det kommer till tunna pannkakor/plättar är baserat på hennes recept men sedan har jag som alltid tillsatt något – denna gången bland annat utefter min mormors recept med smält smör i smeten som gottar till det ytterligare (vill man ha helt mejerifritt så skippar man enkelt det!


TUNNA PANNKAKOR

3-4 portioner 4 ekologiska ägg 4 msk potatismjöl 4 dl havremjölk 6 dl havremjöl (mixa dina havregryn mjöliga med en stavmixer) 1/2 tsk salt av bra kvalitet 1/2 tsk vaniljpulver en stor skiva smör som du först lägger i pannan till smält konsistens och sedan häller i smeten kokosolja/smör att steka i

Börja med att vispa/stavmixa ägg, havremjölk, smält smör, salt och vaniljpulver. Häll i havremjöl och potatismjöl och forsätt vispa/mixa till en jämn smet. Stek i smör eller kokosolja. Servera med vispad kokosgrädde, vispgrädde, färska bär eller smör och kanel. Mums!


376 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page